Címlap Gazdaság Enyhülnek szo...

Enyhülnek szombattól a Vásárcsarnok korlátozásai, nem lesz többé létszámstop

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányzati intézkedésekkel összhangban a létesítményt üzemeltető Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. május 30-tól enyhíti a pécsi Vásárcsarnokot érintő korlátozásokat - adta ki sajtóközleményben a pécsi önkormányzat.

Egyelőre a korlátozások egy részét feloldja a Vásárcsarnok, miszerint az újranyitás után csupán egyetlen bejáratot lehetett használni és hogy egyszerre nem lehet 100-nál több ember a csarnok területén.

Szombattól ez megszűnik, a Vásárcsarnokot bármelyik bejáraton át meg lehet közelíteni, és nem korlátozza az üzemeltető a létesítményben tartózkodók számát sem.

Viszon a vásárlók számára az arcot takaró maszk, az árusoknak a maszk és gumikesztyű használata továbbra is kötelező. Változatlanul érvényben marad a 65. életévüket betöltöttek számára kijelölt, 9 és 11 óra közötti idősáv is.

Az üzemeltető fenntartja a jogot, hogy ha az új koronavírus terjedését elősegítő tömeg alakul ki a csarnokban, éljen a belépők számának korlátozásával.