Címlap Baranya Modern, akadá...

Modern, akadálymentes gyermekorvosi rendelőt vehetnek birtokba a hirdiek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb gyermekorvosi rendelő újulhatott meg az előző városvezetés 2017-es nyertes TOP-os pályázatának keretében. A hirdi Zengő utcai rendelő egy gyermekorvosa és egy védőnője közel 100 négyzetméteren fogadhatja nemsokára a keleti városrész kisbetegeit.

Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere a keddi átadóünnepségen hangsúlyozta, hogy az érdem elsősorban azoké, akik 2017-ben elhatározták, hogy 7 helyszínen 11 orvosi praxis méltó körülmények között folytathassa a munkát.

Ez alatt a 2,5 éves kivitelezési időszak alatt egy fogorvosi, hat háziorvosi, négy gyermekorvosi praxis illetve négy védőnői körzet is méltóbb helyet kap Pécs keleti városrészében

– fogalmazott Bognár Szilvia.

A hirdi gyermekorvosi rendelő átadóeseményén Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Pécsett” című pályázat 690 millió forintos keretösszegéből a keleti városrészben számos rendelő új köntöst kaphat.

– Többek között a Vasas B utcában, a hirdi Pázsit utcában, az újhegyi Főtéren, a Mikszáth Kálmán utcában valamint a Bittner Alajos utcában már átadták a nemrég elkészült felnőtt- és gyermek háziorvosi rendelőket, de ennek a projektnek a keretében újulhatott meg a hirdi Zengőház utcai gyermekorvosi rendelő is.

Csúcs Zoltán elmondta, hogy a mintegy 100 négyzetméteres hirdi rendelőbe egy gyermekorvos, és egy védőnő fog beköltözni. Az épület mozgássérülteknek is könnyedén megközelíthető, amihez akadálymentes parkolók is tartoznak. Végül – mivel az épület új – a gépészeti és villamoshálózat is modern, a mai kor igényeinek megfelelőek – fogalmazott.