Címlap Gazdaság Sok baranyai ...

Sok baranyai kisbolt kaphat segítséget

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néhány héten belül pályázat indul a kistelepülések boltjainak támogatására, amelyre összesen 8 milliárd forintot különít el a kormány.

A támogatásra minden olyan kisbolt pályázhat, amely kétezer főnél kevesebb lakosú településen működik. Az elnyert összegek milliós nagyságrendűek lehetnek, és bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el – jelentette be Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az eljárás során a pályázatok a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán jelennek meg, az egyszerűsített dokumentumok kitöltéséhez nem kell szakértő segítségét igénybe venni, ezért a pályázatírás költsége nem elszámolható.

Gyopáros emlékeztetett arra, hogy a 2021-es pályázati felhívásnak köszönhetően jelentős állami támogatással és csekély önrész vállalásával 50 milliárd forintot meghaladó kisboltfejlesztések valósultak meg az országban, összsen 1450 helyszínen.