Címlap Gazdaság Szabad a pály...

Szabad a pálya: csaknem félmilliárdos projekt zárul a Déli Ipari Parkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június végén egy csaknem félmilliárdos csarnoképítési projekt zárul a pécsi Déli Ipari Parkban.

Az előző városvezetés még 2017. június 29-én nyújtott be pályázatot ipari parkok és iparterületek fejlesztésére, az önkormányzat nyert is 442 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást a projektre.

A beruházás keretében egy 1667 m2 hasznos alapterületű ipari csarnokot és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítményeket alakítottak ki. A projekt célja a város gazdasági alapjainak erősítése, ezen keresztül a foglalkoztatottsági szint javítása, ezzel közvetve a belső kereslet élénkítése, és a helyi fogyasztás ösztönzése.

Az akadálymentesített csarnoképületet összközműves ingatlanon építették fel, saját belső parkolóval, 6 parkolóhellyel. A csarnok épülete alapvetően kettő szekcióra bontható: 400 m² alapterületű épületrész irodákkal, valamint szociális blokkal, további 1200 m² alapterületű üzemi épületrész, benne 400 m² fűtetlen raktárral, 105 m² fűtött raktárral, valamint 175 m² alapterületű anyagmozgatási (manipulációs) térrel. Az épület körül kamionforgalomra méretezett út, valamint a raktárcsarnok rész előtt az árurakodáshoz térbeton épült.