Címlap Politika Megtöltenék a...

Megtöltenék a Déli Ipari Parkot

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajtóközleményben ígérte meg a KDNP, hogy megtöltenék a Déli Ipari Parkot. Mutatjuk a közleményt, változtatás nélkül.

A pécsi Fidesz és a kereszténydemokraták már 2023 nyarán kidolgozták azt a Kertváros-koncepciót, amely egy sokkal élhetőbb, lakhatási, közlekedési, egzisztenciális és rendvédelmi szempontból is biztonságosabb kertvárosi életet nyújt a városrészben élőknek. Korábban a koncepció egy szeleteként, válaszul a parkolási nehézségeket érintő kihívásokra, Csizmadia Péter ezer új kertvárosi parkolóhely létrehozásának módját ismertette.

Ebben a koncepcióban azonban kiemelt szerepet foglal el az is, hogy megfelelő színvonalú munkahelyeket, megélhetési lehetőséget teremtsünk a városrészben élőknek, lehetőség szerint közel a lakóhelyükhöz. Éppen ezért vállaljuk, hogy amennyiben a pécsiek, köztük a kertvárosiak, bizalmat szavaznak a jobboldalnak 2024-ben, akkor együttműködünk Magyarország Kormányával és a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel közösen megtöltjük a Kertváros határát képező Déli Ipari Parkban még meglévő öt kihasználatlan beruházási telket. A Péterffy Attila által elbaltázott nagyvolumenű autóipar beszállító Thyssenkrupp beruházása kapcsán pedig ismételten felvesszük a kapcsolatot a céggel és újranyitjuk a vállalat pécsi megtelepedésének előkészítését célzó tárgyalásokat, ha kell akkor akár újabb kedvezményeket biztosítva a társaságnak és a kormányzat segítségét kérve a projekt létrehozásához.

Mindezek együttesen több ezer pécsi családnak biztosítanak piacképes kereseti lehetőséget, ezzel is ösztönözve az itt élők helyben maradását és felértékelve Kertvárost lakhatási és munkavállalási szempontból egyaránt.