Terjeszkedtek Pécsen Matolcsy György unokatestvérei

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Sörfőzde után vett egy étterem-mulatót is Szemerey Zoltán és testvére, Tamás. Zoltán pár hónapja a Pécsi Egészségipari Innovációs Központ vezérigazgatója is lett, ahol feltűnik Páva Zsolt egykori személyi titkára: Baráti Zsolt is.

A Pécs Aktuál úgy tudja, a Szemerey testvérek a Széchenyi téri Guala éttermet vásárolták meg, pontosabban az ezt működtető céget. Ez a Bazár és a Mecsek cukrászda között helyezkedik el, klassz terasszal, és belső terekkel. Kifejezetten elegáns helyről van szó egyébként.

Szemerey Zoltán pár hónapja lett a vezérigazgatója a 2007-ben megalakult Pécsi Egészségipari Innovációs Központnak is, ahol a munkatársak között feltűnik Páva Zsolt korábbi pécsi polgármester egykori személyi titkára: Baráti Zsolt is, projektkontrolleri minőségben. Ő egyébként a sörgyárban is dolgozik, mint üzletfejlesztési menedzser.

A Pécsi Sörfőzdét még 2017-ben vásárolták meg a Szemerey testvérek, ami nem ártott, sőt javított a cégen: kisüzemi, prémium sör is készül azóta a gyárban. Nem csak a vizes vb beszállítói közé kerül be a pécsi sör, hanem más országos fesztiválokon is feltűnt. Végül nyereséges is lett a cég, de komolyabb profitot egyelőre még nem termel.

Fotó: Világgazdaság / Fotó: Vémi Zoltán

– A testvérem, Szemerey Zoltán

régóta ismerte a korábbi osztrák tulajdonos, az Ottakringer vezetőit, így első kézből értesült arról, hogy bizonyos feltételek mellett hajlandók lennének megválni Pécstől.

Tavaly júliusban (vagyis 2017-ben – a szerk.) befektetési cégeken keresztül szereztünk 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt a sörgyárban. A testvérem sikeres szántóföldi biogazdálkodást folytat, és célul tűzte ki, hogy ezáltal biztosítsa középtávon a sörtermelés minőségi alapanyagát.

Így lesz ez egy-két éven belül a teljesen új gyártási technológián alapuló gluténmentes-, valamint a tönköly- és búzasörünk esetében is.

Egy sörgyár sikeres működtetése azonban nem merülhet ki a termelésben, hiszen a kereskedelem és a marketing ugyanúgy fontos. Ezekben az én tapasztalatom segíthet, vagyis nemcsak a finanszírozás biztosításában működtem közre – nyilatkozta korábban a Világgazdaságnak Szemerey Tamás.

Előző sztori

Nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt újabb 6 krónikus beteg

Következő sztori

“Sunyi és aljas” politikai tisztogatás kezdődött Pécsen az ellenzék szerint

Legutóbbiak innen: Gazdaság