Címlap Gazdaság Több baranyai...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Turisztikai vonzerő növelésére nyert három mecseki falu összesen 250 millió forintot; a Települési Operatív Program Plusz forrásait 3 év alatt kell felhasználniuk.

Mesés Mecsek néven 10 település önkormányzati társulást hozott létre azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a településeket a turisták körében. Közülük három, Hosszúhetény, Magyarhertelend és Bikal most közösen nyert a TOP Plusz elnevezésű pályázaton 250 millió forintot.

Hosszúhetény a gasztronómiában erős, egyik vendéglátó egységük most kapott Michelin-csillagot. Magyarhertelend gyógyfürdőjéről ismert, Bikalon pedig a középkori élménybirtok várja a vendégeket. A települések ezeket a látványosságokat fogják fejleszteni.

Szintén ugyanezen program keretében nyert 800 millió forintot turisztikai fejlesztésre Villány; a település a rendezvénytér és a belváros fejlesztésére, turisztikai attrakciók bővítésére kapott pénzt. A beruházás során további sétányok, parkolók, pihenőparkok, kerékpárutak épülnek. A tervezés és a kivitelezők pályáztatása nagyjából fél évet fog igénybe venni, a munka várhatóan 2024 nyarára készülhet el.

(via HírTV, fotó: Instagram, Villány város)