Címlap Baranya Drogterjesztő...

Drogterjesztő maffiát számoltak fel a pécsi nyomozók

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának pécsi nyomozói másfél évig tartó nyomozást fejeztek be a napokban; az ügynek összesen 31 gyanúsítottja van. A dílerek és a fogyasztók közötti bűnös láncolatnak különböző szintjei voltak. A rendőrök a rajtaütéseknek köszönhetően összesen mintegy 15 000 adag kábítószert vontak ki a forgalomból, amelynek feketepiaci értéke közel 65 millió forint.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tavalyi év első félévében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztálya egy akciósorozat eredményeként a fővárosban, illetve Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyékben kábítószer-kereskedőket és fogyasztókat vont eljárás alá.

Az akkori rajtaütéseknek, valamint az azóta eltelt másfél éves mélyreható nyomozásnak köszönhetően a gyanúsítottak száma 31 főre duzzadt fel. Hat ember ellen kábítószer-kereskedelem, míg 25 fővel szemben kábítószer birtoklása miatt folyik büntetőeljárás.

A pécsi nyomozóknak a teljes hálózat működését sikerült feltérképezniük. A beszerzett bizonyítékok egyértelműen alátámasztják, hogy egymással párhuzamosan két beszerzési láncolat működött. Az egyiknek az élén Cs. László állt, ő biztosította az alatta levő dílereknek az amfetamint és a kokaint. Míg a másik oldal központi emberei O. Károly és K. György voltak. A velük kapcsolatban álló értékesítők tőlük a marihuánát és az extasyt szerezték be. Akadt olyan drogkerekedő, aki mindkét forrástól vásárolt.

Az alsóbb szinteken álló kábítószer-kereskedők további dílereknek, illetve saját fogyasztóiknak adták tovább a drogot. P. László Tolnában és Baranyában értékesített, H. Sándor Pest megyében és Fejérben, míg Cs. Regina szintén Pest megyében árusította a kábítószert. Volt olyan díler, aki 18 év alatti fiatalnak is adott el az illegális szerből.

A pécsi rendőrök a kutatások alkalmával összesen csaknem 10 kilogramm kábítószert foglaltak le a gyanúsítottaktól. Ezek között volt amfetamin, kokain, marihuána és extasy tabletta is. Ez a mennyiség mintegy 15 000 adagnak felel meg, míg feketepiaci értéke mintegy 65 millió forint.

A gyanúsítottakkal szemben – akik közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak – valamennyi nyomozati cselekményt elvégeztek a nyomozók, majd az ügy iratait vádemelési célból megküldték a Siklósi Járási Ügyészségnek.