Lőrinc

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új, két milliárdos támogatást jelentettek be a kis és közép vállalkozásoknak

Új, 2 milliárd forint összegű kkv-támogatási program elindítását jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

Hirdetés

Augusztus 3-ától új támogatási programot indítunk a külpiacokon tevékenykedő kis- és közepes vállalkozásoknak. A 2…Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. július 18., szombat

A kormány új támogatási programot indít azoknak a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek kihasználva az új kezdetet, a külpiacon sikeresek lehetnek – mondta.

A támogatás keretösszege 2 milliárd forint, és a program keretében augusztus 3-tól lehet pályázni külföldi márkaépítéshez, kisebb beruházás előkészítéséhez, illetve az online értékesítési csatornák kiépítéséhez, maximum 50 millió forintra vállalkozásonként.

A miniszter hangsúlyozta, a magyar gazdaság teljesítményét a jövőben is meg fogja határozni az export, “ezért is fontos, hogy a kanyarban előzzünk,”.

A programra a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség honlapján, a hepa.hu címen lehet jelentkezni.

Kezd divat lenni a nagycsalád?

Az államtitkár a Magyar Hírlapnak adott interjút. Ebben egyebek mellett azt mondta, hogy eddig kétszázezer családot tudott támogatni a kormány, ami majdnem egymillió embert jelent.

“Egy évtized alatt két és félszeresére emelkedett az az összeg, amit a családoknak tudunk adni. Ez nem kiadás, hanem befektetés a jövőbe”

– hangsúlyozta.

Az idén eddig 43 ezer négygyermekes anya élt az élethosszig tartó személyijövedelem­adó-mentességgel, és ezzel nemcsak a kisgyermekeseket támogatják, hanem azokat a családokat is, ahol már kirepültek a gyerekek – magyarázta Novák. Szerinte

egyre többen mernek nagycsaládot alapítani, kezd újra divatba jönni a nagycsaládos lét, és az őket övező tisztelet is növekszik.

(MTI)

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

22 új beteggel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma itthon

Frissítve
Következő sztori

Beleszállt az idősekbe egy momentumos, meg is kapta a magáét!

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)