Újra megemelte a saját fizetését a városvezető koalíció Pécsen!

Harmadszor emeltek a juttatásokon az elmúlt másfél évben.

Újra emelkedik az önkormányzati képviselők tiszteletdíja Pécsett, ez 2019 ősze óta már a harmadik alkalom, amikor megemelik a fizetésüket

értesült a BAMA.

Négy százalékos emelésről döntöttek a városvezető koalíció képviselői, hiába: jól megy a gazdaságnak, ennyivel nőtt a minimálbér is.

A 2019-es választások után az első intézkedései között volt, hogy magasabb képviselői fizetésekről döntött a koalíció, de itt nem álltak meg. Arról is határoztak, hogy legyen lehetőség a folyamatos emelésére: a képviselői tiszteletdíjak emelését hozzákötötték a mindenkori minimálbér változásához, emelkedéséhez. Okos húzás volt ez, ha ugyanis jól megy az országnak, akkor jól megy a képviselőknek is.

Az ellenzék egyik vezetője, Csizmadia Péter azt mondta a lapnak, hogy

“idén végképp nincs itt az ideje a politikai osztogatásoknak”, járványveszély és gazdasági nehézségek vannak, nem most kellene fizetést emelni.

– Ezért is nyújtottam be egy takarékossági javaslatot, amiben többek között a képviselői tiszteletdíjak csökkentését is indítványoztam a városvezetésnek. A haverok helyett támogassa az önkormányzat például a bajba jutott vállalkozókat, munkavállalókat, vagy a háziorvosokat – magyarázta a Fidesz frakcióvezetője.

A lap emlékeztet arra, hogy a 2019-es fizetésemelésről szóló közgyűlési vita egyik fő szószólója Nyőgéri Lajos volt. Az MSZP-s politikus úgy érvelt akkor, hogy aki munkát fektet be a köz érdekében, az igenis részesüljön a közpénzből.

Hirdetés
Előző sztori

Csúnya baleset a Pláza mögött

Következő sztori

Gyorshír: Egy autókereskedőt pakolhatnak be a Tüke Busz igazgatóságába Pécsett!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1