Címlap Gazdaság Vadásszák az ...

Vadásszák az üzemanyagot a pécsiek, de pánikra semmi ok! – mondják a kutasok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy teletank üzemanyag (50 liter) az ársapkás termékből 24 ezer forintba, míg piaci áron benzinnel 32.050 forintba, a dízellel pedig 35 ezer forintba kerül. Legalábbis a pénteki árak alapján. 

Két napja sorok kígyóznak a pécsi benzinkutaknál. Van, ahol az ársapkás benzin, másutt a dízel fogyott el egy kis időre. Bár a töltőállomásokon folyamatos az utánpótlás, a megnövekedett forgalom miatt sokszor várni kell. Pécsett már éjszakába nyúlóan várakoznak a sofőrök. Ez a kép csütörtök este készült:

Pécs, december 1., csütörtök, 22 óra 15 perc – van, aki beállt a sorba

Országos üzemanyaghiányról még nem kell beszélni, de sűrűsödő ellátási zavarokról igen

Péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy attól nem kell tartani, hogy hiány lesz, a probléma az ár. De erről pontosabbat december 5-e után tudnak majd mondani, akkor lép hatályba az olajembargó, ami meg fogja nehezíteni Európa működését – mondta Orbán Viktor. Az ellátási hiánytól nem kell tartani, ugyanakkor a szankciók újra ki fognak hatni az árra – tette hozzá a kormányfő.

PÉNTEKEN így állnak az árak a NEM ÁRSPAKÁS üzemanyagoknál:

95-ös benzin: 641 Ft/liter (MOL)

gázolaj: 699 Ft/liter (MOL)