Ulrik

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végre? Kinyitja az önkormányzat a Vásárteret

Sokan jelezték már, hogy ideje lenne megnyitni a szabad téri vásárteret, most végre megtörténik. Szigorú szabályokkal, de május 10-én, vasárnap újra megnyitja kapuit a vásár. Mutatjuk, mire kell figyelni.

Hirdetés

A vásártéren árusítóhelyenként

csak a márciusban bérlettel rendelkező árusok árulhatnak.

A napi helyjegyet váltókat a védőtávolságok betartása érdekében csak korlátozott számban engedik be a vásártérre – tudta meg a Pécs Aktuál az önkormányzattól.

Két ütemben nyitják a kapukat

A kapukat a vásártéri dolgozók 2 ütemben nyitják meg: egyszer 5.00 órakor (Megyeri út- Mázsa ház nagykapu az autós és a gyalogos forgalom részére. Móra Ferenc utcai autós kapu (Trafó kapu) az autós és a gyalogos forgalom részére. Móra Ferenc utcai parkolónál lévő gyalogos kapu a gyalogos forgalom részére.)

Másodszori 7.00 órakor nyitják ki az összes többi kaput.

A kapuk bejáratánál rendezők, ellenőrök és a közterület-felügyelet munkatársai állnak. Ők csak a bérlettel rendelkező árusokat engedik be és felhívják a figyelmet a szociális távolságtartás szükségességére.

Az árusok csak védőmaszkban árusíthatnak, a vásárlók pedig csak maszkban vagy az arcukat (orrot és szájat is) eltakarva léphetnek be a vásártérre.

Ezt a beléptetésnél ellenőrzik a rendezők – tudtuk meg az önkormányzattól.

Az árusítóhelyekről

Minden árusítóhelyen az ott szolgálatban lévő rendező koordinálja, hogy az árusok területei egymástól legalább 2 méter távolságban legyenek a szociális védőtávolság biztosítása érdekében.

A gyalogos zsibvásár területén csak a páratlan sorokban helyezhetik ki termékeiket az árusok a szociális védőtávolság betartása mellett.

Az autós zsibvásár területén minden sorban lehetséges az árusítás, de csak a szociális védőtávolság figyelembevételével.

A régiségárusító helyeken a szociális védőtávolság figyelembevételével lehet csak árusítani.

A sátras árusítóhelyeken minden árus kinyithat, a forgalmat és a szociális védőtávolság betartását itt rendezők felügyelik.

A kisállat árusítósoron a bérlettel rendelkezők értékesíthetnek az árusítóhelyek között minimum 2 méter távolságot megtartva.

Az ételudvar árusainál a helyben fogyasztás, ülő és álló asztalok használata nem engedélyezett. Csak elvitelre lehet ételt kiszolgálni.

A szociális védőtávolság betartását az árusoknak kell biztosítaniuk vendégeik részére.

Fizetni kell a parkolásért

A vásártér magánterület, ezért ott a parkolásért továbbra is fizetni kell, az a szokásos díj ellenében történik.

A szociális szabályok betartására a hangosbemondó folyamatosan felhívja az árusok és vásárlók figyelmét.

A vásártéren a PVh Zrt. dolgozóin kívül 40-45 fő alkalmi munkavállaló tevékenykedik, akik folyamatosan ellenőrzik az árusok elhelyezkedését, koordinálják azt és a látogatók szociális távolságtartását biztosítják.

Nem érvényes az idősek vásárlási idősávja

A vásártéren nincs érvényben a pécsi piacokra vonatkozó azon rendelkezés, amely szerint a 65. életévüket betöltött polgárok csak reggel 9 és 11 óra között látogathatják a területet – tudtuk meg.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. fenntartja a jogot arra, hogy ha a vásártéren tömeg alakul ki, akkor korlátozza az oda belépők és az ott tartózkodók számát.

(Borítóképünk forrása: pécsi önkormányzat lapja)

Hirdetés

Előző sztori

Maszkszigor: Nem büntetik agyon a pécsieket a rendőrök

Következő sztori

Jószívű pécsi cégek adományoztak egy baranyai otthon lakóinak

Legutóbbiak innen: Gazdaság