Címlap Hírek 1000 eurónyi ...

1000 eurónyi adományt kaptak a Körbertől pécsi és baranyai szervezetek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem áll messze a jótékonykodás a pécsi cégtől. A koronavírus-járvány miatt volt, hogy a Körber Konszern pécsi telephelyén tartós lázlapokat, védőfelszereléseket gyártottak. Most pedig húsz pécsi és baranyai szervezetnek adtak át 1000 eurónyi adományt.

A 75. születésnapját ünneplő Körber Konszern összesen 75 ezer eurót adományoz ebből a jeles alkalomból 75 civil szervezet számára.

– Világszerte 10 országból kerültek ki a nyertesek, akik jellemzően az oktatás, a természetvédelem, az egészségügy és a szociális segítségnyújtás területén dolgoznak – mondta Katona Gábor, a vállalat ügyvezetője.

20 ezer euró jutott Baranyába

A 75 szervezet közé húsz magyar került be, többségük Pécsett és Baranyában tevékenykedik. A kiválasztottak a Körber pécsi gyárában vehették át az 1000-1000 eurónyi adományt.

A munkavállalók tettek javaslatot arra, kik kapjanak adományt

A világ minden pontján dolgozó körberesek összesen 250 alapítványt és egyesületet javasoltak, amelyek közül online szavazással ugyancsak a cégcsoport munkatársai választottak.

Az Eurakvilo Alapítvány is a díjazottak között van

– Szeretnénk ezzel a társadalmi felelősségvállalással a többi cégnek is példát mutatni, mert Baranya megyében eddig ez nem volt annyira jellemző. Most azt látjuk, egyre inkább kedvet kapnak a többi cégek is – mondta Katona Gábor.

A húsz adományozott között van többek közt a Pécsi Mentőkutyás Egyesület is, akiket akkor riasztanak, ha eltűnt embert kell felkutatni. Heil Ádám, az egyesület vezetője elmondta, a támogatás hatalmas segítség, hiszen az önkéntesekből álló csapat a cégek felajánlásaiból tartja fenn magát. Ezt az 1000 eurós adományt a fenntartásra költik majd.  

Körber-díjazottak

 1. Apolló Mozi Alapítvány
 2. Eurakvilo Alapítvány
 3. Fülesbagoly Fejlesztő Foglalkozások Egyesület
 4. Gagarin Általános Iskola
 5. Komló Városi Óvoda
 6. Komlói Állatvédő Egyesület
 7. Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Alapítvány
 8. Lásd a Világot Autista Szemmel Egyesület
 9. Misina Természet- és Állatvédő Egyesület
 10. MME Baranya Megyei Csoportja
 11. Mosolymanó Egyesület
 12. Nevetnikék Alapítvány
 13. Pécsi Falmászó Ifjúsági Sportegyesület
 14. Pécsi Jurisics Általános Iskola
 15. Pécsi Mátyás Király Utcai Ált. Isk. Mathias Rex közhasznú Diákalapítvány
 16. Pécsi Mentőkutyás Egyesület
 17. PTE 1. számú Gyakorló Általános Iskola
 18. Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület
 19. Szekszárdi Kutató- és Mentő Egyesület
 20. Szent Mór Iskolaközpont óvodája