Címlap Hírek 11 évig bujká...

11 évig bujkált, Pécsett kattant a bilincs a férfin

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 2010-ben történt rablás azóta bujkáló gyanúsítottját tartóztatták le a baranyai megyeszékhelyen pénteken.

A férfit – aki ellen európai elfogatóparancs volt érvényben – tavaly decemberben fogták el Németországban – közölte a Pécsi Törvényszék.

A harkányi gyanúsított letartóztatását felfegyverkezve, csoportosan és erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmazva elkövetett rablás alapos gyanúja miatt rendelték el.

Kalapácsnyéllel ütötték a fejét

A gyanúsított 2010 februárjában – az azóta jogerősen elítélt – négy társát rábeszélte, hogy egy harkányi parkolóban a vele haragban álló, pénzváltással foglalkozó külföldi állampolgárságú férfit rabolják ki. Ehhez a helyszín kiválasztásában és az elkövetéshez szükséges eszközök biztosításában is segítségükre volt.

Rábeszélte négy társát, hogy egy parkolóban rabolják ki a haragosát

A négy rabló előzetes szóváltás nélkül bántalmazta a pénzváltót és élettársát.

EGYIKÜK KALAPÁCSNYÉLLEL A FÉRFI FEJÉT ÜTÖTTE MEG KÉTSZER, HOGY AZ ÖVTÁSKÁJÁT ELVEGYE, DE NEM JÁRT SIKERREL. 

Egy másik az élettárs fejét többször megütötte ököllel, a földre került nő teste alól pedig kirángatta és elvette a kézitáskáját, majd az elkövetők elfutottak.

A bántalmazott pár tagjai nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Jogerős a végzés

A büntetett előéletű gyanúsított az ellene folyó eljárás alatt ismeretlen helyre távozott, ezért 2011-ben felfüggesztették a nyomozást vele szemben, később azonban 

BELFÖLDI ÉS EURÓPAI ELFOGATÓPARANCSOT BOCSÁTOTTAK KI ELLENE. 

A bíróság végzését a férfi letartóztatásról a gyanúsított és védője, valamint az ügyész is tudomásul vette, így végleges.

(Kiemelt képünk illusztráció!)