Címlap Hírek Sok embert me...

Sok embert megmozgattak: 2500-an futottak Pécsett a rákgyógyításért!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hagyományos rendezvény, a Fuss a rákgyógyításért! alaposan megmozgatta a várost, nem csak mindenki pécsi akart lenni, hanem ezúttal mindenki az is volt! Tele volt a Széchenyi tér futókkal!

Délelőtt, a 11 órás rajtot megelőzően szinte csak olyan emberekkel lehetett találkozni a Széchenyi téren, akik a rendezvény pólóját viselték. Rengetegen választották maguknak a futást szombati programként: jöttek családok kisgyerekekkel, baráti társaságok, és persze több sportegyesület is képviseltette magát, például a PEAC és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia is.

– Sajnos sok családban előfordul a rákbetegség, mi így tudtuk támogatni ezt a mozgalmat – mondta a Pécs Aktuálnak Moosz Milán, az U13-as fiú kosarasok edzője. – Számunkra ez nem csak adományozás volt, hanem csapatépítés és edzés is egyben. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, boldogok voltak, hogy részt vehettek ezen a rendezvényen.

Örömmel állt rajthoz fiatal, idős, nő, férfi

Amelyen mintegy 2500-an álltak rajthoz!

A felvezetőt kerékpárral Bicsák Bence, a PSN Zrt. triatlonosa tartotta, aki a tokiói olimpián a magyar triatlonsport legjobb eredményét érte el hetedik helyével. A PSN másik kiváló sportolója, a tokiói paralimpián 100 pillangón aranyérmes Konkoly Zsófia pedig futott a rendezvényen – az úszót köszöntötte dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

– Öröm volt látni, hogy ennyi embert megmozgatott a rendezvény, ennyi család, baráti társaság indult – fogalmazott Hári József, a szervező PTE Sportiroda vezetője. – Igyekeztünk igazi családi programot varázsolni a Széchenyi térre, fellépett a PTE Brass Band és a PTE Táncegyüttes is, nagyon jó hangulatot teremtettek! Rengetegen álltak rajthoz, előzetesen mintegy ezerötszázan regisztráltak, a helyszínen pedig még ezren neveztek, úgyhogy nagyon elégedettek voltunk.

A résztvevők pedig mindannyian nagyon boldogok: kellemes fáradtsággal a lábakban mehetett  mindenki haza a szombati ebédre.

Mindenki pécsi akart lenni