Címlap Hírek A Kenderesi-t...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál tartott állatoknak vitt a napokban puha fekvőhelyeket a KARMA Pécsi Kesztyű. Az akcióhoz nagy örömmel csatlakozott két pécsi sportoló, Kenderesi Tamás és Péter.

A pécsi kesztyűt gyártó KARMA számára nagyon fontos a környezettudatosság és a fenntarthatóság. Most olyan akciót sikerült megvalósítaniuk, amely megfelel mindkét szempontnak, nem mellesleg nagy örömet szereztek vele a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnál lévő állatoknak is.

– Arra gondoltunk, hogy a kesztyűgyártás során létrejövő bőrhulladékot újrahasznosítjuk, a feleslegessé vált molinóinkat feltöltve puha és kényelmes fekhelyeket gyártunk az állatok számára – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a KARMA Pécsi Kesztyű logisztikai vezetője, Vincze Orsolya. – Az alapítvány nagyon örült a felajánlásunknak, s miután a mintákat láthatóan a kutyusok is nagyon élvezték, belevágtunk a projektbe, amely ráadásul nem egyszeri alkalmat jelent, hanem a jövőben folyamatosan visszük majd a fekhelyeket.

A cégnél úgy gondolták, megpróbálnak pécsi sportolókat is az akció mellé állítani. Talán maguk sem gondolták, mennyire telitalálat az, hogy a Kenderesi-testvéreket keresték meg – akik persze örömmel mondtak igent!

– Tudni kell rólunk, hogy nagyon közel állnak hozzánk az állatok, úgyhogy jó szívvel tudtunk rábólintani erre a felkérésre – mondta lapunknak Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszó. – Több mint tíz évig foglalkozott a családunk kutyák tenyésztésével, bernáthegyiket, német dogokat, westie-ket neveltünk, és vittük őket kutyakiállításokra is. Nemrég a barátnőmmel vettünk is magunknak egy kiskutyát, Mázli a neve, nagyon szeretjük!

Az állatmentő alapítványnál tartott állatoknak pedig mázlijuk van, hogy ennyien szeretik a négylábú kis kedvenceket, és ilyen remek akciókat találnak ki.

A Kenderesi-testvérek láthatóan pontosan tudták, hogy kell bánni a kutyusokkal
Könnyen bele lehet szeretni ezekbe a szemekbe – aki tud, segítsen a menhelyi állatoknak!