Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnyerte az idei utolsó mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, amely 2-1-re legyőzte a Puskás Arénában a görögöket. Dzsudzsák Balázs, aki sírva búcsúzott, válogatottsági rekorder lett, 109-szer húzhatta magára a címeres mezt.

Azért az nem piskóta, hogy egy barátságos válogatott meccsre Magyarországon 51 ezren kíváncsiak a helyszínen! Márpedig ennyien voltak a Puskás Arénában a Görögország elleni összecsapáson, amely a magyar csapat utolsó fellépése volt ebben az évben.

Az utolsó fellépése volt ez Dzsudzsák Balázsnak is. A kiváló középpályás most játszotta a búcsúmeccsét a nemzeti csapatban, s nem sok hiányzott ahhoz, hogy gólt szerezzen: a 28. percben a jobb alsót vette célba, ám Paszhalakisz védett. A második félidő hetedik percében aztán eljött az idő: a 2007 júniusában, 20 évesen bemutatkozott 7-es immár egyedüli csúcstartóként, 109-szeres válogatottként jött le a pályáról – könnyekkel a szemében.

Egy ilyen búcsúhoz pedig győzelem dukált, ami végül össze is jött! Az első félidőben Sallai révén szereztünk vezetést, ám a hajrában a görögök egyenlítettek. Már úgy tűnt, döntetlen lesz a mérkőzés vége, a csattanó azonban még hátravolt: a 92. percben csereként beállt Kalmár Zsolt egy minutummal később szabadrúgásból a kapu bal oldalába vágta a labdát, s ezzel a góllal 2-1-re nyert Marco Rossi együttese!

Magyarország–Görögország 2-1 (1-0)

Barátságos labdarúgó-mérkőzés. Budapest, Puskás Aréna, 50983 néző. Vezette: Chiffi (olasz). Magyarország: Dibusz (Szappanos, 92.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák (Ádám M., 53.), Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Sallai (Dárdai P., 72.), Szoboszlai (Kalmár, 92.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi. Görögország: Paszhalakisz – Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz (Kirjakopulosz, 68.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hacijovanisz, 68.) – Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joannidisz (Funtasz, 60.), Mantalosz. Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet.

Gólszerzők: Sallai (15.), Kalmár (93.), ill. Bakaszetasz (81. – 11-esből).