Címlap Hírek A pécsi Rotar...

A pécsi Rotary Klub is segít Horvátországnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tragédia után szinte azonnal megkezdték a segítségnyújtást a magyar Rotary Klubok. Decemberben a pécsiek 1000 eurós gyorssegélyt szavaztak meg a katasztrófa sújtotta övezetben élők számára, amit már át is utaltak. De nemcsak pénzzel, egyéb adományokkal is támogatják a bajba jutott horvátokat.

15 ezer eurót küldtek Eszékre

A földrengés után a pécsi és az eszéki Rotary Klubok azonnal felvették egymással a kapcsolatot a segítség érdekében. A magyar Rotary Klub a decemberi gyorssegély kiutalása mellett újabb 15 ezer eurós segélyt gyűjtött össze. A magyarok azonban nemcsak pénzben, hanem egy általános iskola felépítésében is támogatnák a horvátokat.

Több város is csatlakozott

Csütörtökön például Székesfehérvárról visznek tartós élelmiszert, kötszert, ivóvizet Sisakra.

A 2020. december 29.-i 6,4-es erősségű földrengés Horvátország 50.000 lakosát érinti, több mint 3.000 épület vált lakhatatlanná, 11 iskola és 5 templom sérült, illetve összeomlott.

A Rotary klubok életében kiemelten fontos a diákok, fiatalok támogatása, ezen eszmeiség szellemében a magyar és horvát Rotary klubok egy iskola újjáépítése mellett kötelezték el magukat. Erre a nemes célra várják vállalkozók és magánszemélyek adományozását.

Miért érdemes a Rotary segítségével adományozni?

Mert, a Rotary klubok tagjai garantálják, hogy minden adományt 100%-ban a meghatározott támogatás céljára fordítják, az adományok útját személyesen kísérik végig, minden adomány mellé saját pénzüket és munkájukat is befektetik.