Címlap Hírek Apa és dúla i...

Apa és dúla is ott lehessen a szüléskor Pécsen – kéri Bognár Szilvia a Szülészeti Klinikától, és a kurátoroktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csatlakozom ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján együttesen jelen lehessen a vajúdás és a szülés pillanataiban az édesapa mellett a dúla is

– jelentette be Bognár Szilvia.

A Tiszta Kezek frakcióvezetője azt mondta a videójában, hogy „három gyermeket szülte, és úgy gondolja, a szülés csodálatos élményéhez nagyban hozzájárulna, ha az édesapa mellett a dúla is ott lehetne a vajúdás és a szülés pillanataiban”.

Úgy vélem, hogy az édesapa jelenléte hatalmas érzelmi biztonságot ad ezekben az órákban. A dúla pedig, érzékeny segítségével még könnyebbé, meghittebbé teheti ezeket a pillanatokat

– magyarázta.



Bognár szerint „a Pécsi Tudományegyetemen az ország legkiválóbb szakemberei dolgoznak, és éppen ezért úgy hiszi, hogy számukra sem hátrány, hanem inkább segítség lenne, hogyha ott lehetne édesapa és dúla is” a szüléskor.

„Ezért fordulok kéréssel a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetéséhez, hogy támogassák ezt a kezdeményezést, és ugyanígy kéréssel fordulok az egyetemet fenntartó alapítvány vezetőihez, akik közül ketten is hölgyek, hogy nyilatkozatukkal támogassák a pécsi édesanyákat, hölgyeket, családokat. Álljanak a pártjukra!”

– tette hozzá végül.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, országosan több kórházban indítottak sikeresen petíciót az apa és dúla együttes jelenlétéért a vajúdás és szülés alatt. Idén január 22-én elindult egy civil kezdeményezés Pécsett, hogy a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika is engedélyezze ezt a szülő nőknek (külön kérvény nélkül).

Eddig csaknem ezren írták már alá a kezdeményezést, amihez egyébként IDE kattintva lehet csatlakozni.