Címlap Hírek Árstop kerül ...

Árstop kerül az étkezési burgonyára és a tojásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

- jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszélt arról, hogy 2022 szeptember 30-án alkalmazott árat rögzíti a kormány. Ezzel is az infláció megfékezéséhez szeretnének hozzájárulni. 

Az árstoppal a tojás 25 százalékkal, a burgonya 10 százalékkal kerül majd kevesebbe. Az intézkedéssel immáron 7 termék árát rögzítették december végéig. Kistelepülések boltjainak támogatást biztosítanak majd. Erről hétfőn tesznek majd bejelentést.

A rezsi kapcsán közölték: 2023. január 1-től sem emelkedik a rendszerhasználati díj.

A legnagyobb probléma a szankciós infláció – mondta a miniszter

Ezzel pedig magyar gazdaság is küzd és mi is látunk az élelmiszer árakon. Elég volt bejelenteni a kilencedik szankciós csomagot, és máris emelkedett az energia ára, ezáltal pedig az élelmiszerek ára a boltokban – tette hozzá. Amíg újabb és újabb szankciók merülnek fel, addig szankciós infláció is lesz. 

A cél, hogy jövő év végére a fele legyen a mostani infláció – mondta Gulyás.

Extraprofitadót vetnek ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre

A kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, ezért 2023. január 1-től sem emelkedik a rendszerhasználati díj – mondta a miniszter. Gulyás közölte, hogy extraprofitadót vetnek ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre, ebből 40 milliárd forintra számítanak. 

Cikkünk frissül.