Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton befejeződött a Balaton Sound, amelyet a koronavírus-járvány miatt két évig nem rendeztek meg. Most viszont dübörgött a zene, rengetegen buliztak Zamárdiban, nekik pedig alaposan ki kellett nyitniuk a pénztárcákat – drága mulatság volt. És persze jó hangos, amiről a tihanyi szerzetesek is tudnak mesélni.

Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja most is tömegeket vonzott. Nem csoda: adva van a Balaton, mint csodálatos helyszín, folyamatosan jobbnál jobb koncerteket lehet élvezni – mi kell még?!

Mondjuk az nem lenne baj, ha nem lennének horror árak, de lassan kezdjük megszokni, hogy a keresetek nem, csak az árak nőnek. Egy pécsi lány, Lili mesélt a Pécs Aktuálnak arról, hogy bár ő eléggé meghúzta a nadrágszíjat, az egynapos bulija, ami nem volt több tizenkét óránál, belekerült 50-60 ezer forintjába.

„A napijegy, amit vettünk, eleve harmincezerbe került. Én Pestről utaztam oda, amire oda-vissza körülbelül hatezer forintot adtam ki. Amikor bent, a Balaton Soundon vettünk két vodkás italt, és tízezret fizettünk érte, akkor döbbentünk rá, hogy milyenek az árak. Igazából az járt jól, aki előtte vett kaját és piát, kicsit feltankolta magát, és csak utána ment be.”

Mondjuk tényleg elég húzósak voltak az árak. Egyetlen nyavalyás hamburgerért elkértek 3500 forintot, egy sima lángost 2000-ért adtak, és a hasábburgonyáért is ugyanennyit kellett fizetni. Brutál! Talán még a sör volt a legbarátságosabb, 1190-ért már hozzá lehetett jutni egy félliteres nedűhöz, míg egy kis palack ásványvíz 750-be került.

Mindezek ismeretében abszolút nem meglepő, hogy ha valaki jól akarta magát érezni a Balaton Soundon, akkor repkedtek a tízezresei. A megkérdezettek szerint 30-40 ezer forint simán elmegy egy nap alatt, és akkor még odafigyeltek a kiadásokra, akik viszont jobban elengedik magukat, 100-150-et simán eltapsolnak naponta!

Természetesen nem csak az árak durrantak nagyot, hanem a zene is – ráadásul a Balaton vize messzire vitte a koncertek zaját. A korábban a Tihanyi Bencés Apátság, valamint az ott élő szerzetesek vezetője, perjelje, Korzenszky Richárd atya a Facebook-oldalán megosztott videóval mutatta be, milyen volt Tihanyból a szombat esti buli. Egy biztos, a szerzetesek sem maradtak ki a Balaton Sound fesztiválból, csak ők jóval olcsóbban megúszták, mint az ottlévők!

Korzenszky atya videója ITT megtekinthető!

Nem volt olcsó, de aki éhes, az megveszi
A kínálattal abszolút nem volt gond