Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ízig-vérig PVSK-s vezetőedzővel, Juhász Olivérrel vág majd neki a következő szezonnak a PVSK férfi kosárlabdacsapata, amelynek a célja egyértelmű: vissza akar jutni az élvonalba. Az alakuló keret láttán nyugodtan kijelenthető, jó esélye lesz arra, hogy révbe érjen.

A kiesést elfelejteni nem lehet, talán nem is kell, de nincs mese, lapozni kellett, mert az élet megy tovább. A PVSK férfi kosárlabdacsapata immár az NB I. B Piros csoportjára készül – új vezetőedzővel és alaposan átalakított kerettel.

– Olivérrel már több mint egy évtizede dolgozom együtt. Az U20-as korosztállyal korábban kétszer is bajnokságot nyert, egyszer pedig ezüstérmes volt, emellett a B-csoportos együttesünket irányította sok éven át, amellyel Hepp Kupa-bronzérmet is szerzett, így alaposan ismeri a mezőnyt. Azt gondolom, hogy szakmailag jó döntést hoztunk azzal, hogy neki szavaztunk bizalmat, hiszünk benne, hogy a vezetésével fel tudunk jutni újra az A csoportba – mondta az új vezetőedző, Juhász Olivér kinevezése kapcsán Bán Gábor ügyvezető a PVSK hivatalos honlapján.

Adott tehát egy ezer szállal a PVSK-hoz kötődő vezetőedző, aki, úgy tűnik, kellőképpen erős játékoskerettel vághat majd neki a bajnokságnak. Nagyon jó húzásnak tűnik, hogy vissza tudták csábítani a válogatott centert, Horti Bálintot, aki tapasztalatával, tudásával rengeteget segíthet. Visszatért a vasutasokhoz továbbá Bíró Levente és Kocsis Zalán is, legutóbb mindketten a Piros csoportban harmadik helyen végzett NKA Pécs csapatában szerepeltek. Természetesen az sem mellékes, hogy akadnak maradók is, Kalmár Viktorra, Bíró Olivérre és Bor Sándorra is számíthat a szakmai stáb.

– Nincs függőben lévő ügy a keretet illetően, minden kiszemelttel megállapodtunk, csak néhány játékos érkezését még nem jelentette be a klub – mondta a Pécs Aktuálnak az új vezetőedző. – Azt nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a rendelkezésünkre álló kerettel reális cél a visszajutás az élvonalba! Persze nem lesz könnyű, ezzel mindenki tisztában van, hiszen a Jászberény és a Vasas is erősített, és nagyon jó csapata van az NKA Pécsnek is. Szerintem ez a négyes egy kicsit kiemelkedik majd a mezőnyből. Személy szerint számomra ez egy nagy lehetőség, egy felelősségteljes feladat, mert muszáj most visszajutnunk! Új lesz nekem, hogy vezetőedzőként felnőttekkel kell dolgoznom, hogy elsősorban nem a játékosok fejlesztése, hanem a csapat kialakítása és a jó eredmények elérése lesz a cél. Minden adott, már csak a vezetőedzőnek kell felnőnie a feladathoz – mosolyodott el végül Juhász Olivér.

Az NB I. B Piros csoportjában a következő szezonban tehát két pécsi csapat küzd majd: a PVSK és az NKA Pécs. Tüzes városi derbikre van kilátás!

Horti Bálint érkezése sokat érhet, tudja ezt az ügyvezető, Bán Gábor is (Fotók: pvsk.hu)