Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár még csak januárban nyitottak, már volt olyan hétvége, hogy kitették a megtelt táblát a Rózsa Étteremben és Panzióban. Pécs legújabb helyét a Rózsadomb déli szegletébe álmodta bele egy pécsi vállalkozó. A kétgyermekes édesapa szeretné új szintre emelni a családok által is kedvelt településrészt, ahol eddig ilyen gasztronómiai kínálat még nem volt. 

„Nagyon megosztó a pécsiek véleménye, hogy miért épp a Rózsadomb déli csücskébe nyitottunk éttermet és panziót” – kezdi a tulajdonos. Az építőiparban jártas fiatal vállalkozó egy teljesen lepusztult épületbe látta bele Pécs új ízeket felvonultató éttermét, ami mellé egy 9 szobából álló panziót is épített.

Ilyen volt és ilyen lett

– Az 1980-as években működött itt vendéglátó egység, ami már-már az enyészeté lett az elmúlt években. A romos ingatlant két éve vásároltuk, majd úgy döntöttünk, új élettel töltjük meg – részletezte a tulajdonos.

A Rózsa Étterem és Panzió idén januárban fogadta első vendégeit, de már Busójáráskor megteltek a szobák.

Kérd házhoz a reggelidet Pécs egész területén!

– Éttermünket ebédidőben főként a családosok keresik, este pedig étlapról válogathatnak a vendégek. Vannak tematikus estjeink is és tervezzük, hogy barbecue napokat is szervezünk a teraszunkon. Húsvétra viszont már az összes szobát lefoglalták – mondta a tulajdonos, aki feleségével és barátjával, az étterem megálmodójával és vezetőjével karöltve viszi a Rózsát.

Dani Dávid, kreatív séf ötletei jelennek meg a Rózsa étterem konyháján

Tematikus estekkel is készülnek

A kreatív séf Pécsett volt konyhafőnök egy olasz konyhában négy évig, de Olaszországi tartózkodásai során megismerkedett minden fogással. Így a magyaros ízek mellett friss, innovatív és rusztikus ételek kerülnek a tányérra.

– Érdekesség, hogy a só és bors kivételével minden fűszerünk saját kertből való. De a helyi termelők portékáit is felvonultatjuk – mondta Dani Dávid. A konyha séfje kiemelte: folyamatosan bővítik és szezonálisan cserélik is a fogásokat az étlapon.

Mind a vegán, a vegetáriánus és a húsok kedvelőire is gondoltak

– A rib eye steak 350 grammos, de az étlapon megtalálható marhapofa és egy elfeledett ételünkkel is visszatérünk, így lesz szalontüdő, csülkös pacal vagy épp Eszterházy-rostélyos teljesen új köntösben – mondta Dani Dávid, aki hangsúlyozta azt is, hogy gyermekbarát ételeket is készítenek a fiatalabb ínyenceknek.

Megéheztél? Nem picik az adagok!

Kérd házhoz a reggelid, vagy épp a vacsorát!

A Rózsa Étteremből házhoz szállítást is lehet kérni, ami Pécs területén ingyenes. Hétköznap reggel 8 órától reggelit, hétvégén pedig 11-től várják a vendégeket vagy a megrendelést.

Fedett terasz és 25 fős különterem is várja a baráti társaságokat

– Sokan járnak a Rózsadombról Malomvölgybe sétálni, így a kerékpárosokat, kutyasétáltatókat és sportolókat is szívesen látjuk – zárta szavait tulajdonos, aki bízik benne, hogy hosszú távon egy szerethető, barátságos és minőségi hellyel gazdagíthatja a Rózsadombot.

Csoportépítésre, szülinapi bulikra is gondoltak

Kilenc szoba is található a Rózsa étterem mellett

– Az étteremben 40 főt tudunk egyszerre leültetni, de van külön termünk is, ahol 25 fős csoportoknak, baráti társaságoknak tudunk helyszínt biztosítani – tette hozzá a tulajdonos, aki kiemelte: hamarosan üveggel borított terasz is lesz, így a rossz idő sem akadály, ha valaki a szabadban ebédelne vagy vacsorázna.

Az étlapról, nyitva tartásról bővebben itt olvashatsz!