Címlap Sport Kedden már is...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus élménnyel lettek gazdagabbak azok a szurkolók, akik szombaton este ott a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, és a helyszínen láthatták, ahogy a pécsi kosaraslányok legyőzik az Euroliga-győztes, bajnoki címvédő Sopront. Pihenni nincs idő, kedden már megkezdődik a negyeddöntős párharc a Szekszárd ellen – minden drukkerre szükség lesz!

Jó volt a mérkőzés közben és után látni, hallani, mennyire értékelik a szurkolók a Sopron elleni győzelmet. Nagy fegyvertény volt ez, kétségtelen: régebben persze nem volt szenzáció, ha a csodás pécsi hölgykoszorú megveri a soproniakat, de az utóbbi években bizony az, s most jó volt átélni, milyen az, amikor mi örülhetünk, a nagy rivális pedig szomorkodik.

Ráadásul úgy sikerült ez a bravúr, hogy az NKA Universitas PEAC válogatott játékosa, a csapat húzóemberének számító Kiss Virág mindössze két percet játszott, miután egy ütközés miatt megsérült a bal karja. Amikor fájdalmas arccal ment le a pályáról, nem sokan fogadtak volna pécsi győzelemre, a pályán maradók viszont megmutatták, hogy tudnak küzdeni egymásért!

– Az orvosi szobában a telefonomon követtem a mérkőzést, mondanom sem kell, mennyire örültem a győzelemnek! – mesélte a Pécs Aktuálnak Kiss Virág. – Jó volt látni, hogy miután kiestem a sérülés miatt, mindenki előrébb lépett, mindenki extrát nyújtott. Nagyon büszke voltam, vagyok a lányokra! Hatalmas dolog, hogy nyerni tudtunk a Sopron ellen, ez pedig olyan motivációt, olyan hitet ad nekünk a folytatást illetően, hogy jöhet bárki, mindegy, ki az ellenfél, hogy áll fel, nekünk van sanszunk ellene, és csak magunkra kell koncentrálnunk, nem kell semmi mással foglalkoznunk!

Persze jó kérdés, hogy mi van azzal a bal karral, lesz-e ebből kedden játék, vagy jöhet megint az orvosi szoba és a mobiltelefon…

– Nem is emlékszem rá, hogyan sérültem meg, egy ütközés után előrement a vállam, rottyant egyet, és azóta is nagyon fáj. Nem kellemes, de mindent megteszünk azért, hogy a Szekszárd elleni első meccsen már a pályán lehessek. Nagyon kiélezett negyeddöntő vár ránk, szoros mérkőzéseket várok, s bízom benne, hogy mi nyerünk: lehetőleg két meccs után. Hiszünk magunkban, egymásban, érezzük, hogy bármire képesek vagyunk! A négy közé jutás nagyon szép eredmény lenne! – tette hozzá Virág.

Az NKA Universitas PEAC ügyvezetője, Kond Árpád szerint nagyon előremutató az, amit a csapat az utóbbi időben átélt: a Magyar Kupa elődöntőjében ott volt egy katartikus élmény a DVTK ellen, majd ez megismétlődött a Sopron elleni bajnoki győzelemmel.

– Ez a csapat bebizonyította, hogy nagy dolgokra képes! A bajnokság leglényegesebb része azonban előttünk van, nagyon fontos lenne a legjobb négy közé kerülni. Bízunk benne, hogy akárcsak szombaton a Sopron ellen, úgy most kedden a Szekszárddal szembeni negyeddöntős párharc első mérkőzésén is sokan szurkolnak majd a lányoknak a lelátóról: együtt, közös erővel kicsikarhatjuk az első győzelmet!

A negyeddöntős párharc programja
Első mérkőzés:
NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd (március 28., kedd, 18.00).
Második mérkőzés: Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC (március 31., péntek, 18.00).
Harmadik mérkőzés (ha kell): NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd (április 3., hétfő, 18.00).