Címlap Baranya Bergendi Barn...

Bergendi Barnabás: „Életem szakmai élménye” Az első kettő c. film

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön kerül a művészmozikba Szövényi-Lux Balázs legújabb filmje, Az első kettő. A romantikus történet egyik főszereplőjével, a Pécsi Nemzeti Színház volt színészével és egyben a Best FM műsorvezetőjével, Bergendi Barnabással beszélgettünk. 

„Az interneten láttam, hogy színészt keresnek. Jelentkeztem!”

– kezdi Bergendi Barnabás. A 27 esztendős, felvidéki színész többkörös castingon válogatták be első filmes főszerepére.

– Ez az első és legnagyobb film szerepem eddig, ami nagy kihívás is volt. Szerencsére a profi stábnak köszönhetően olyan gördülékenyen ment minden, hogy 16 nap alatt végeztünk a forgatással és észre sem vettük, hogy közben egy nagy családdá kovácsolódtunk össze – meséli Barna, aki ha nem színészkedik, vasárnaponként a Best FM Pécs Café műsorát vezeti 15 órától 18 óráig.

A filmet két éve forgatták Budapesten, viszont a mozikba csak most kerül

– A rendező megvárta a „jobb időket” a premierrel. A művészmozikba április 13-án kezdik vetíteni, de látható lesz Amerikában és nemsokára Párizsban is bemutatkozik egy filmfesztiválon – teszi hozzá a főszereplő.

Fekete-fehér és színes film egyben

– A történet egy amerikai lány és egy magyar fiú távkapcsolatáról szól, akik szeretnének összeházasodni, hogy ne kelljen vízumot kérni és nyugodtan élhessenek. Viszont elhagynak egy fontos dokumentumot és emiatt minden nehézkessé válik. A történet innen indul – mondja Bergendi Barnabás, aki hozzáteszi azt is, hogy bár magyar a film, mégis feliratos, mert angol nyelven játszódik. Emellett fekete-fehér és színes is egyben.

Izgalmas megoldások, vágások Az első kettőben

– Érdekesség még, hogy két szálon fut a történet. Az egyik, amiben nincs bürokrácia és a két fiatal egymásnak él. Ezt látjuk színesben. A valóság viszont ennél bonyolultabb és bürokratikusabb is, amit a rendező fekete-fehérben oldott meg – árulja el a részleteket Barnabás, aki szerint a film abszolút a rendező lelkét is tükrözi.

Életem szakmai élménye, azt éreztem a forgatáson, hogy ezért akartam színész lenni.

Bergendi Barnabás

– Szabadon és szeretetteljesen alkothattunk. A rendező zenével hangolt minket a forgatásokon, ezzel olyan közösséget teremtett, ami gördülékenyen tudott dolgozni. A 20-30 fős stáb minőségi munkát hozott létre. Olyat, amilyenben még nem volt részem – mondja a színész.

Bergendi Barnabás a pandémia idején talált rá a rádiózásra

A Best FM műsorvezetője, ha nem a színházban próbál, heti két napot a rádiózik.

– Remekül kiegészíti egymást a kettő. És amíg a színházban egy feszes tempót diktálunk, addig a rádióban szabadabban alkothatok – vallja Barnabás, aki a jövőben arra is nagyobb figyelmet szeretne fordítani, hogy filmes szerepeket kapjon.

„Szeretnék külföldi produkciókban is részt venni és kamatoztatni az angol tudásomat”

Mi pedig szurkolunk a fiatal színésznek és várjuk a következő filmjeit!