Címlap Hírek Bezár a szász...

Bezár a szászvári benzinkút, igaz „csak” két napra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus 19-től két napra bezár a szászvári benzinkút. Közösségi oldalukon közölték: több okból döntöttek a kiszolgálás felfüggesztése mellett.

Azt írják, üzemanyag ellátásuk folyamatosan csökken. Jelenleg a márciusban megállapított heti igényük felét szállítja az országban egyedüli nagykereskedő MOL Nyrt. „Ami pedig nincs, azt nem tudják eladni” – írták.

Közölték: az üzemanyagot, amivel a vásárlókat kiszolgálják, előre kell kifizetni, miközben a hatósági ár miatt az árrés 0,0 Ft/liter. Emellett az okok közé sorolták az emelkedő rezsiszámlát és az alkalmazottak bérének kifizetését is.

„Folyamatosan értelmeznünk kell, sokszor jogászok bevonásával, az egyre kuszább, értelmezhetetlen rendeletek változó dzsungelét” – írták.

„El kell tűrnünk egyes értetlen vásárlónk sértegető, gyalázkodó reakcióit mind arra, amit nem akarunk, de ránk kényszerítik.”

A szászvári benzinkút dolgozói szerint a „20 Ft-os támogatás” néven elhíresült, valójában 16 forintnyi támogatást csak négy hónapra (márciustól júniusig) kapják meg, miközben az ársapka terheit november közepétől nyögik. Ezért most úgy döntöttek, hogy csatlakoznak azon benzinkutakhoz, akik ezzel a zárvatartással hívják fel a figyelmet a fent leírt problémára.

A teljes poszt itt érhető el.

KORÁBBAN ÍRTUK:

(Kiemelt képünk a benzinkút közösségi oldaláról származik)