Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban – számolt be az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra. Perceken belül helyszínre értek,

ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra.

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Érdekesség, hogy a

segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke.

Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk – írták a cseppet sem hétköznapi posztban.

Forrás: OMSZ