Címlap Kultúra Tini hegedűvi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy gyerek hegedűvirtuóz közreműködésével ad koncertet Pécsen a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) a 100 éve született világhírű hegedűművész és tanár, Varga Tibor előtt tisztelegve – közölte az együttes.

Varga Tibor fia, Varga Gilbert, a PFZ vezető karmestere édesapja munkásságának méltó megidézésére tizenéves ifjú hegedűvirtuózokat hívott meg a két koncertre. A zenekarral Edna Unseld, Laurentia Jinan Woo, Mariam Abouzahra és Seohyun Kim lép színpadra a pécsi Kodály Központban október 14-én.

A tehetséggondozás és a jövőépítés gondolata köré épülő hangversenyeken a 210 éves zenekar 210 pedagógus számára biztosít díjmentes belépést a Kodály Központba.

Az emlékhangversenyek műsorát a világverseny-győztes fellépők kedves darabjai képezik, így Mozart, Manuel de Falla, Beethoven, Saint-Saëns, Fritz Kreisler és Csajkovszkij művei csendülnek fel Varga Gilbert vezényletével.

A koncertek előtt bemutatják azt az interjúfilmet, amelyet a PFZ forgatott Varga Gilbert karmesterrel és Kelemen Barnabás hegedűművésszel a hangversenyekhez kapcsolódóan, a tehetséggondozás témáját is érintve.