Címlap Baranya Csoda volt, h...

Csoda volt, hogy a kapitány felgyógyult – aztán bevágott öt triplát

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem sokkal a DVTK elleni bajnoki előtt még iszonyú fájdalmakkal bajlódott az NKA Universitas PEAC csapatkapitánya, Sarok Nikolett. Úgy tűnt, vagy pályára sem léphet, vagy csak fájdalomcsillapítókkal játszhat. Végül nem kellett gyógyszer, játszott, nem is akárhogyan! Ha ő nincs, nem nyernek a pécsi lányok.

Nem voltak jók az előjelek. Az előző meccsen, az ELTE BEAC Újbuda ellen sérülés miatt nem játszhatott Kiss Virág és Tyaunna Marshall sem, ráadásul rajtuk kívül sérüléssel bajlódott a DVTK-val szembeni rangadó előtt Nikola Dudásová és Sarok Nikolett is. Létfontosságú volt, hogy rehabilitációjuk gyors és sikeres legyen!

Az volt, hiszen mind a négyen pályára léptek: összesen 43 pontot szereztek. Sarok Niki egymaga 16-ot dobott, köztük öt triplát, amiből hármat a legélesebb helyzetben, a ráadásban vágott be. Ha ő nincs, nem nyer az NKA Universitas PEAC!

Óriási szükség volt tehát a csapatkapitányra, akinek a kiváló, ponterős teljesítménye a csoda kategóriájába tartozik az előzmények ismeretében.

– A mérkőzés előtti napokban olyan hátfájdalommal küzdöttem, hogy az egyik edzés végén el is sírtam magam – mesélte Sarok Niki. – Nagyon el voltam keseredve, hiszen nemrég épültem fel a bokasérülésemből, most pedig jött a következő baj. Fájdalomcsillapítókkal talán pályára tudtam volna lépni, de biztosan nem tudtam volna olyan teljesítményt nyújtani, amilyet végül sikerült.

Szerencsére „kéznél volt” a Rátgéber Kosárlabda Akadémia, amely a rehabilitációt illetően kifogástalan feltételeket biztosít az utánpótláskorú és a felnőtt játékosok számára egyaránt: nagyon magas szintet képvisel a felszereltsége, a szakembergárdája.

– Sarok Niki mielőbbi rehabilitációja érdekében megkértem az Akadémia férfi szakágában dolgozó kollégámat, Nikola Dukanacot, aki hátsérülések esetén nagyon hatásosan alkalmaz manuálterápiát, hogy segítsen – fogalmazott az Akadémia női szakágának fizioterapeutája, Igor Kovacic. – Azonnal elkezdte a kezelést, aminek az eredményét már tudjuk.

A kétszer másfél órás kezelésnek, és a mérkőzés előtti bemelegítésnek köszönhetően Sarok Niki fájdalmai eltűntek – csak arra kellett koncentrálnia, amire a leginkább kell ilyen szituációban: a játékra! A manuálterápia, valamint azok a modern eszközök, amelyeket hasonló sérülések esetén az Akadémia fizioterapeutái használnak, együttesen azt eredményezték, hogy az NKA Universitas PEAC egyik kulcsjátékosa a vártnál sokkal hamarabb felépült, és fájdalommentesen játszhatott ezen a nagyon fontos mérkőzésen. Rengeteget jelentett, hogy ott volt a pályán: a pécsi csapat jórészt neki köszönheti, hogy hosszabbításban 84-78-ra legyőzte a DVTK-t, és három forduló után is veretlen az NB I. A-csoportban!

Az NKA Universitas PEAC szombaton újabb bajnokit játszik, a PINKK-et fogadja. Jövő szerdán pedig kezdődik a kaland az Európa Kupa csoportkörében: az izraeli Ramla együttesét fogadják Sarok Nikiék. Reméljük, minden pécsi lány egészséges és hadra fogható lesz, mert ha így van, a PEAC a nemzetközi porondon is képes lehet a nagy dobásra!