Címlap Hírek CSODABOGÁR: A...

CSODABOGÁR: A 7 éves Tasi úgy dekázik, amit sok focista is megirigyelne

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdahelyi Tas Csaba még csak általános iskolás, de már most úgy pörgeti a labdát, amiről sok válogatott focista csak ábrándozik.  Szerintünk nem kell sokat várni, hogy a bogádi kisfiút felfedezzék. Úgy, ahogy azt mi is tettük egy gyerekeknek tartott fociedzésen a PVSK-pályán. Nézzétek csak!

Dekázásban 59 a rekord, mutatjuk:

Meg tudtátok számolni?

Először azt hittük, rosszul látunk, amikor a PVSK-pálya zöld gyepén (a videóban a bogádi pálya van) dekázó kisfiú lábáról hosszú másodpercig nem akart „lecsorogni” a labda. De nem, sem a szemünkkel nincs baj, sem trükközés nem volt a dologban. Szerdahelyi Tas Csaba tényleg 37-szer rúgta a magasba a focilabdát úgy, hogy az nem esett le.

– 59 volt a legtöbb, amit én számoltam és videónk is van róla. De ő azt mondta, egyszer elment már 100 fölé is. Igaz, ez a suliban történt, amit én nem láttam – mondta mosolyogva Tasi apukája, Csaba.

Játszótér helyett irány a focipálya!

Tasi nagyon pontosan rúg, íme!

A kis Tasi Bogádon él családjával. Szerencsések, hiszen a házukhoz közel van a helyi pálya, így a kisfiú legtöbb idejét ott tölti.

– 2,5 éves volt, amikor először láttuk rajta, hogy másképp kezeli a kerek dolgokat, mint a társai. Mondhatni mindent a magasba rúgott, amit csak tudott. És ott is tartotta – mesélte a kezdeteket Csaba, aki ezután tudatosan kereste a lehetőséget, hogy fiát trenírozza.

A nagyokkal focizott Bogádon, majd a PVSK-hoz került

– Tasi először a helyi csapathoz járt edzeni, ahol ovisként iskolásokkal lépett a pályára. Ez jót tett neki. Mi viszont úgy éreztük, jobb lenne, ha a saját korosztályával játszana, így kötöttünk ki a PVSK-nál – mondta az édesapja.

PVSK-ban heti háromszor edz, sok apró tehetséggel együtt

Egészen hihetetlen, de már ebben a korban is foglalkoznak a kicsikkel. Sőt!

– Olyan technikai alapoktatás történik különböző játékokon keresztül, ami nemcsak az ovisok és kisiskolások mozgásigényét elégíti ki, de megalapozhatja a jövőjüket is. Mindezt úgy, hogy nekik állandó sikerélményük legyen. Nekik – ebben a korban – az a legfontosabb, hogy állandó sikerélményük, motivációjuk legyen és megszeressék ezt a játékot – fogalmazott Tasi edzője Juhász Viktor, aki a PVSK-nál foglalkozik a gyerekekkel.

Tasi apukája sem pihen

Tasi példaképe Mbappé és Szalah

Úgy, ahogy az lenni szokott egy ilyen focistacsaládban, itt a szülők sem pihennek ám. Csaba egy-egy edzés után, de hétvégente is rúgja a bőrt 7 éves fiával. – Mindene a labda. Egyedül akkor akad ki, ha gólt rúgok neki. De hát ez előfordul – tette hozzá az apuka.

Tasinak még kettő álma van: „Bogártudós” és „Kőbiológus” is szeretne lenni. Ezt ő mondta így. 

Tasi, nagy vagy! Sok sikert és szép karriert kívánunk neked!