Címlap Baranya Döbbenet! Öng...

Döbbenet! Öngyilkos lett egy pécsi tizenéves, gyászol a gimnáziuma

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt héten önkezével vetett végett életének egy 18 esztendős pécsi fiú, aki hosszú évek óta beteg volt – értesült a Pécs Aktuál. Úgy tudjuk, a tragédia egy közeli erdőben történt.

A végzős gimnazista iskolájában hétfőn az első óra elmaradt, a másodikban pedig osztályfőnöki óra keretében beszélgettek a diáktársakkal.

A belvárosi, jó hírű iskola bejárata fölött kint a fekete zászló, a gimnázium egyelőre hivatalos közleményt nem adott ki.

Információink szerint a 18 esztendős gimnazista jó tanuló volt, barátai is voltak bár igazi különcnek számított.

Az, hogy mi vezetett a végzetes elhatározáshoz, egyelőre pontosan nem tudni. Az ismerősei szerint a fiú régóta – „pszichés-jellegű” – betegséggel küszködött, de eddig kezelni lehetett és nagyon jól érezte magát az iskolai közösségben.

A Pécs Aktuál úgy tudja, hogy egyes sajtóhíresztelésekkel ellentétben a diák nem az iskolában, hanem egy erdőben követte el az öngyilkosságot

A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, amelynek részleteiről további tájékoztatást nem adhattak.

FONTOS!

A Kék Vonal ingyenes és név nélkül hívható segélyvonalát, a 116-111 -es számot a nap 24 órájában hívhatják a segítségre szoruló fiatalok. 

Segítségre van szükség?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123 -as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van, hívja a 112 -t!

A pszichiátriai gondozók országos listáját és térképét itt találja!

Legutóbb 2013-ban követett el öngyilkossági kísérlet egy diák a Babits Mihály Gimnáziumban

Akkor egy diák az iskolában próbált véget vetni életének. A mosdó ablakából ugrott ki, mert konfliktusba keveredett társaival. Az esést a fiú túlélte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.