Címlap Baleset Egy futó szen...

Egy futó szenvedett balesetet a Tettyén, kutyasétáltatók találtak rá

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megrázó baleset történt csütörtök késő délután a Tettye északi részénél. Egy nő zuhant szakadékba az erdős részen, a kutyafuttató közelében. A Pécs Aktuál információ szerint két kutyasétáltató talált rá, miután egyikük golden retriver kutyája jelzett nekik. Azonnal hívták a mentőket, akik a tűzoltókkal együtt mentették ki a futót.

A Pécs Aktuál információi szerint csütörtök délután fél 6 magasságában találtak rá a fiatal nőre a Tettye egyik erdős részen.

A hölgyet két, kutyáját sétáltató nő vette észre a Hamedli-tábla közelében. Mint egyikük lapunknak elmondta, barátnője kutyája, egy golden retriever jelezte nekik, hogy van valaki alattuk a hét méter mély árokban. Szerencséjükre éppen arra sétált egy polgárőr is a párjával, akik látták, hogy baj van. A fiatalember lemászott a sérülthöz, és megállapította, hogy még életben van. Azonnal hívták a mentőket.

– Mi is a helyszínre siettünk. A mentősök riasztottak minket, mert a balesetet szenvedett nőt nem tudták kihozni. A vendéglőnél csatlakoztunk az egységhez – mondta a Pécs Aktuál kérdésére Sárkány Sándor. A Baranya Megyei Katasztrófavédelem szóvivője elmondta:

A Tettyétől északra volt a baleset helyszíne, amit gyalogosan közelített meg a mentőegység.

Információnk szerint a nő az erdőben kocogott, amikor a baleset érte.

A hétméteres zuhanást túlélte, de súlyosan megsérült

– A mentőegység egy fiatal nőt talált a helyszínen, aki az eset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Ellátását követően,

stabil állapotban kórházba szállítottuk

– közölte az Országos Mentőszolgálat a Pécs Aktuál kérdésére.

A Mecsek nem veszélyes, ha betartjuk a szabályokat

A kutyasétáltató felett északra több szikla is található, ahol sokszor ücsörögnek a fiatalok

Beszéltünk több futóval is, akik szerint a Mecseken

nem lehet baj, ha kijelölt útvonalon futunk, sétálunk.

A Mecsek nem veszélyes, ha betartjuk az alapszabályokat