Elhunyt a BIOKOM ügyvezető igazgatója

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyászhírről Pécs polgármestere írt közösségi oldalán, amit szó szerint idézünk.

„Genczler István Pécsett született, de Pécsváradon nőtt fel. A Széchenyi István Gimnáziumban érettségizett, majd a miskolci Nehézipari és Műszaki Egyetemen szerzett bányamérnöki diplomát. A mecseki szénbányáknál kezdett el dolgozni, de a bánya bezárását követően váltania kellett, ezért 1994-ben mérnök-szakközgazdász diplomát szerzett a pécsi egyetemen.

1995-ben kontrolling vezetőként kezdett el dolgozni a Biokomnál, később a cég gazdasági igazgatója, majd cégvezetője lett. Szakmai tevékenysége során kezdettől fogva meghatározó feladatot vállalt a cég hulladékgazdálkodással és másodnyersanyagokkal kapcsolatos pályázati-, beruházási-, üzemeltetési és fejlesztési tevékenységében. Kiemelkedő szerepet vállalt abban, hogy a két tanácsi vállalatból létrehozott, majd vegyes tulajdonúvá alakított Biokom Kft. korszerű piaci alapokon nyugvó gazdasági társasággá szerveződött.

Szakértelmével és innovatív gondolkodásával számos, a város érdekeit szolgáló koncepció és feladatterv – például Mecsek-Dráva Regionális Hulladékgazdálkodási Program, Pécs Ökováros–Mecsek-Dráva Ökorégió Program Koncepciója, Pécs az Életminőség Pólus koncepció – kidolgozásában és megvalósításában vett rész, valamint tanácsadóként és
gyakorló szakemberként segítette a város gazdasági életének fejlődését.

Két évtized után, 2015-ben távozott a Biokomtól, majd a Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezető igazgatója lett, ahol vízmű üzemeltetési szakmérnöki diplomát is szerzett.
2020-ban hívtuk vissza Pécsre a kiváló üzemeltetési szakembert és a Biokom vezetésével bíztuk meg. Az egészsége azonban közbeszólt, néhány hónap aktív munka után kórházba
került. Hosszan tartó betegségét türelemmel viselte, szervezete csütörtökön este adta fel a harcot a kórral szemben. 56 éves volt.

Genczler Istvánt kiváló szakembernek ismertem meg, aki nem riadt vissza az új kihívásoktól és folyamatosan bővítette tudását. Korrekt, hiteles és a szakmaiságára büszke mérnök-közgazdász volt, aki minden feladatát a lehető legnagyobb odaadással és lelkiismeretesen végezte. Olyan munkatárs volt, akire minden kollégája bármikor számíthatott, aki következetes, mégis emberséges vezető volt, és aki szakmai alázattal szolgálta a pécsiek érdekeit.

Genczler István emlékét megőrizzük.”

Előző sztori

Alig 21 új beteget azonosítottak Baranyában

Következő sztori

Majdnem felgyújtotta a szigetvári gyermekotthont egy fogyatékos lány!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1