Majdnem felgyújtotta a szigetvári gyermekotthont egy fogyatékos lány!

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két év javítóintézeti nevelésre ítélt szerdán a Pécsi Járásbíróság egy fiatal lányt, aki kétszer is szándékosan tüzet okozott a szigetvári gyermekotthonban 2019-ben.

Személyiségzavarban és értelmi fogyatékosságban szenved

A szigetvári gyermekotthonban élő – személyiségzavarban és értelmi fogyatékosságban szenvedő – lány 2019 októberében azt mondta egy társának: ha másik, speciális gyermekotthonba kerül, fel fogja gyújtani a szigetvári intézmény épületét.

Függönyt és fotelt gyújtott fel

Ezután egy este a lakásotthon fürdőjében meggyújtotta a sötétítő függönyt, majd néhány perc elteltével egy lakóegység nappalijában a függönyt és a fotelt. Mivel ezt a nevelőnek azonnal jelezte, a tűz továbbterjedését megakadályozták és elenyésző mértékű kár keletkezett.

Csaknem 10 milliós kár keletkezett

Másnap egy lakóegység nappalijában gyújtogatott, és akkor már a katasztrófavédelmet is riasztani kellett. A vádlott által okozott tűz az épületben és a berendezési tárgyakban több mint kilencmillió forint kárt okozott.

A lányt folytatólagosan elkövetett közveszélyokozás miatt mondták ki bűnösnek. Emellett egy korábbi, próbára bocsátásra vonatkozó végzés megszüntetésével közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és becsületsértés miatt is elítélték. Az ítélet jogerős.

Előző sztori

Elhunyt a BIOKOM ügyvezető igazgatója

Következő sztori

A Fidesz azt javasolja, hogy maradjon ingyenes a parkolás Pécsen még pár napig!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1