Címlap Baranya Izzik még a p...

Izzik még a parázs: utómunkálatok folynak a mecseki tűzvész helyszínén!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint a Pécs Aktuál folyamatosan beszámolt, a csütörtöki mecseki tűzvész során három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott. A tüzet késő estére sikerült lokalizálni.

Katonai helikopter hozta a vizet Orfűről

Egy helyi lakos hanyagsága miatt keletkezett hatalmas tűz csütörtök kora délután az Akó dűlőben. A patacsi városrészben először az aljnövényzet és egy ház gyulladt ki, majd az erős szél miatt gyorsan terjedő lángok egyre több házat és ingatlant veszélyeztettek.

Több mint száz tűzoltó, polgárőrök, erdészek és önkéntesek tucatjai igyekeztek megfékezni a hatalmas lángokat, amiben segítségükre volt egy katonai helikopter is:

Végül késő estére sikerült megfékezni a lángokat, körülhatárolták a tüzet. Azonban még pénteken reggel is több mint félszázan tartózkodnak a helyszínen, hivatásosok és önkéntesek is, akik locsolják a még izzó kisebb gócpontokat:

A polgárőrök drónokkal is figyelik a területet. A hamu alatt még mindig 70 fokos a parázs, de van ahol 160 fokos.

A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke is beszállt és a „Baranya segít” programon keresztül vitt hajnalban ellátmányt az ott dolgozóknak.Nyomoznak a rendőrök

A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást az ügyben. Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt.

A tűz okozásával gyanúsítható személyt előbb füstmérgezéssel kórházban kezelték, a mai napon megtörténik a kihallgatása.