Címlap Hírek Elhunyt Csaba...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Búcsúzunk Csaba Ferenctől, a pécsi sportélet jeles személyiségétől.

A hatvannyolc éves Csaba Ferenc a sport számos területén ért el kiváló eredményeket sportolóként, pedagógusként és edzőként egyaránt, továbbá évekig a városi sportbizottság szakértőjeként tevékenykedett. Játszott a PVSK NB II-es labdarúgócsapatában, amely az 1978/1979-es szezonban bajnokságot nyert. 2004-ben megalapította a PVSK női labdarúgó-szakosztályát, majd vezetésével az együttes a 2006/2007-es idényben első lett az NB II-ben, és feljutott az élvonalba.

Csaba Ferenc a Pollack Mihály Technikum és Kollégium biológia-testnevelés szakos tanára volt, ugyanitt évekig igazgató-helyettesként tevékenykedett. Pedagógiai munkásságáért a testnevelő tanárok közössége kitüntetésben részesítette. A közel negyvenéves tanári pályafutása során igyekezett a sport szeretetére nevelni tanítványait, sporttáborok szervezésében vett részt, számos sportsikernek volt tevékeny részese. A sport iránti elhivatottsága egész életén át elkísérte, haláláig tanított.

Hivatása mellett életét a családja tette teljessé. Könnyed, barátságos személyisége, jó humora hiányozni fog mindazoknak, akik ismerték és szerették.

Csaba Ferencet 2021. november 11-én 14.30-kor kísérik utolsó útjára a pécsi köztemetőben.