Címlap Sport Óriási „szlal...

Óriási „szlalompartit” rendeztek Orfűn, imádták a résztvevők!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Volt minden, ami egy autósportkedvelő ember számára szem-szájnak ingere: árokba csúszás, defektek, kitört kerék, és nem mellesleg kiváló autózás. Több mint százan szlalomoztak Orfűn, a strandparkolóban és környékén.

Bár november eleje van, megint megtelt élettel az orfűi strandparkoló és környéke. No, nem az Orfűi Aquaparkot vették célba a kilátogatók egy kis fürdőzés reményében (sajnos jó ideje nincs is nyitva): a Sopia-Net Szlalom verseny az InterCars Kupáért elnevezésű viadalt a Wild Dogs Slalom Kft. rendezte meg több mint száz indulóval. Az autók és a pilóták ismét birtokba vették a mesés üdülőfalut, a Medvehagymaháznál volt a versenyiroda, a Minigolf Center parkolójában és a Dollár úton a szervizpark.

A verseny fő attrakciója pedig elsősorban a strand parkolójában kialakított szlalompályán zajlott. A résztvevők ügyességét alaposan próbára tette a szűk pálya, már az első kör után sokan mondogatták, hogy mennyire elfáradtak.

A bal hátsó gumi bizony megadta magát

– Kellett tekergetni a kormányt rendesen, melós pálya volt – mesélte a Pécs Aktuálnak a baranyai versenyek egyik ismert szervezője, Balatonyi Árpád, aki ezúttal csak besegített, a felvezető szerepét vállalta. – Nagyon jó idő volt, és minden résztvevőnek nagyon tetszett ez a verseny. Látványos volt, ahogy a driftes BMW-sek füstöltették a gumijaikat, akadt egy kabrió Trabant is az indulók között egy idősebb bácsival és nénivel, és persze a gokartosok is kitettek magukért. Volt minden, ami egy ilyen versenyen előfordulhat: kitört kerék, árokba csúszás, defekt.

A idei szezon ezzel még nem zárult le a versenyzők számára! December 12-én újabb remek program várja az autósportok szerelmeseit, hegyi szlalom felfutót rendeznek ugyanis a Szentkút–Remeterét útvonalon – látványban akkor sem lesz hiány, ez biztos!

Rajthoz álltak a gokartosok is

Fotók: Kurdi József