Eddig csak találgatni lehetett, hogy miért a törvényes határidő legvégére tűzték ki Pécsen az új városvezetés felállításának lehetőségét. Október 3. helyett ugyanis információink szerint csak október 15-én kerül erre sor, akkor lesz Pécsett az alakuló ülés, vagyis akkortól lesz hivatalosan és jogilag is új városvezetése a pécsieknek, ahol már kisebbségbe szorul a baloldal. Most úgy néz ki, van ennek az időhúzásnak egy lehetséges magyarázata: az előre menekülés!

A Pécs Aktuál birtokába került

városházi dokumentumok szerint alapos átszervezést hajtana végre Péterffy Attila még azelőtt, hogy megszűnik a többsége

vagyis nem fog tudni kormányozni önmagában a baloldal.

A belső anyagok szerint

  • több tucat – információk szerint közel 60 – új embert venne fel a Polgármesteri Hivatalba;
  • féltucat emberből álló kommunikációs csapatot állítana fel;
  • a malaclopási botrányba keverdett Közterület-Felügyeletet is átalakítá;
  • módosítaná a város költségvetését – kitolná a polgármester döntési jogköreit;
  • és „gazdaság fejlesztési javaslatokat” szeretne vásárolni egy kinézett cégtől, miközben egy komplett Gazdaságfejlesztési Főosztályt tartanak el a pécsiek a Városházán, amelyet éppen Péterffyék hoztak létre 2020-ban.

Hogy pontosan mire készülnek Péterffyék, azt csak részben lehet tudni hivatalosan, ugyanis a jövő keddre időzített Közgyűlésen a fontosabb döntéseknél úgynevezett „pótlólagos előterjesztésekkel” operálnak, vagyis a Közgyűlés előtt nem nyilvánosak ezek a dokumentumok. A Pécs Aktuál azonban belsős dokumentumokhoz jutott, így be tudunk számolni egyes készülő döntésekről.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk!