Címlap Hírek Elrendelték a...

Elrendelték az emelt szintű készültséget a kórházakban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

El kellett rendelnem egy emelt szintű készültséget a magyar kórházakban. Minden kórházban ott vannak az egyenruhások. Át kell nézni a vezénylési listákat, hogy az orvosokat és ápolókat hova irányíthassák. Vissza kell hozni azt a készültségi állapotot, ami áprilisban volt jellemző - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A következő két hétben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma

A legújabb számok megerősítették, hogy a járványhelyzet drámaian romlik, ezért újra azt a számot kell nézni, hogy hány üres ágyunk van és hány kórházi ágy van felszerelve lélegeztetőgéppel, mert a szakértők egyetértenek abban, hogy a következő két hétben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma – mondta Orbán Viktor.

„Újra vissza kell hoznunk azt a készültségi állapotot, ami áprilisban és november környékén volt jellemző”

Emelt szintű készültség:

Át kell nézni a vezénylési listákat, hogy az orvosokat és ápolókat hova irányíthassák. Lesz elengedő orvos az oltópontokon – mondta.

A regisztráltak mind nyugodt húsvétra számíthatnak

Húsvétra az összes regisztrált megkapja legalább az első oltást, ami azt jelenti, hogy az EU-ban nálunk lesz a legmagasabb oltási arány.

Lazítás? Vagy szigorítás?

A következő napok döntik el, hogy kell-e szigorítani. A határokon kell. Az üzleti célú Európán kívüli utazásokat radikálisan szigorítani kell és ennek kidolgozására kérte a miniszterelnök az operatív törzset. A személyforgalom korlátozása mellett fenn kell tartani az áruforgalom és a tőke szabad áramlását.

Most fontosabb az idő, mint a vakcina ára

Az Európai Bizottság jól tárgyalt, mert pénzt próbáltak megtakarítani, de sok időt vesztett ezzel. Most fontosabb az idő, mint a vakcina ára.

A kormányfő elmondta, hogy a magyar stratégia két lábon áll, így minden hatékony és biztonságos vakcinát behozunk. Ezért lesz Magyarország a legjobban beoltott ország az EU-ban.

A címlapfotó illusztráció.