Címlap Gazdaság Érkezik a seg...

Érkezik a segítség: kedvezménycsomagot kapnak a pécsi boltosok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 30-ig jelentősen enyhítik az önkormányzati ingatlanok bérleti díjait - áll a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közleményében. 

Kétszázmillió feletti kedvezménycsomag

A kedvezményeket a bérlőknek visszamenőlegesen 2021. február 1-jétől június 30-ig biztosítja a társaság. Ezzel Pécsett átlépte a félmilliárd forintos értéket a város vagyonhasznosító cége által a veszélyhelyzetben biztosított bérletidíj-kedvezmény – írják a közleményben.

Most azokon segít, akiken eddig nem lehetett

Volt olyan kisbolt, akik a kormányrendelettel nem érintett bérlők közé tartoztak. Így ők az önkormányzattól vártak segítséget. Nekik adnak is: 10% és 80% közötti engedményeket.

Sikerült együtt kiharcolni hogy végre a pécsi kisboltosok is bérleti díj kedvezményt kapjanak!

– írja Kővári János bejegyzésében.

Korábban az ÖPE elnöke is felkereste a boltosokat és a Vagyonkezelőt, valamint a keddi közgyűlésen is felszólalt az érdekükben. A politikus szerint fontos, hogy a kisiparosok és kiskereskedők is számíthassanak a segítségre e nehéz időkben.

Kiemelt támogatást kap:

  • a nonprofit szervezetek mellett azok kapják,
  • akik a nyitvatartási idejük csökkentésére kényszerültek vagy
  • akiknek a turizmus, az idegenforgalom, a belföldi és külföldi egyetemisták elmaradása miatt a forgalmuk csökkent, azaz jellemzően a belvárosi üzletek bérlői.

Összesen 923 bérlőt érint, 225 millió forint értékben.

Ugyan a bérlőkkel kötött szerződés lehetőséget ad rá, ám a szerződésben foglalt díjak esedékes indexálásától (fogyasztói árindexxel történő emelésétől) 2021-ben a veszélyhelyzet teljes idejére eltekintenek.

A fenti intézkedéseken túl a PVh továbbra is lehetőséget nyújt teljes bérlői körének fizetési határidő hosszabbításra, illetve részletfizetési megállapodásra, mellyel már sokan éltek is.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. fenntartja és akkor is adja ezeket a kedvezményeket, ha június 30. előtt a kormány feloldaná a korlátozásokat, így segíti a helyi cégek talpra állását. A bérlőknek semmi teendőjük nincs, a PVh minden kedvezményben érintett bérlőjét értesíti.