Címlap Arc Oltás ellen u...

Oltás ellen uszít és hamis híreket terjeszt a Párbeszédből is kiebrudalt pécsi képviselő!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár egyes kommentelői erre igyekeznek felhvni a figyelmet, ez nem zavarja meg Ágoston Andreát.

Meglehetősen veszélyes, és erkölcsileg is megkérdőjelezhető manőverbe kezdett az egyik pécsi képviselő. Ágoston Andrea ugyanis nyíltan uszít az oltás ellen, és álhíreket terjeszt.

Bár egyes kommentelői igyekeznek felhívni a figyelmét, hogy vállalhatatlan, amit csinál, ez nem zavarja meg a Párbeszédből is kiebrudalt képviselő akcióit.

Klasszikus megoldás, ezért hatékony

A „kínai vakcina”, vagyis a Shinopharm felhasználását az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is jóváhagyta, és a kínai vakcina alkalmazási előirását is nyilvánosságra hozták. Eddig több milió embert oltottak be ezzel világszerte – Kínában is. (Kína egyébként nem siet az oltásokkal odahaza. Ez amiatt van, mert járvány jóformán nincs az országban, hordják a maszkokat, a tartományok közötti utak esetében letesztelik az embereket, és továbbra is zárva tartják a határokat a külföldiek előtt – írta a 24.hu).

Virológusok szerint ez a típusú vakcina teljes, inaktivált vírust tartalmaz, amely védelmet nyújthat a különböző vírusmutációk ellen is. Ennek oka az, hogy nagyjából két tucat fehérje épít fel egy koronavírust – ezek pedig mind megtalálhatók a kínai vakcinában. Az összes többi – Magyarországon jelenleg engedélyezett – védőoltás egyetlen fehérjét tartalmaz, az úgynevezett tüskefehérjét. Természetesen azok is hatékonyak a koronavírus ellen, csak más technológián alapulnak.

Az inaktivált vakcina számos, különböző antitest képződését eredményezi, vagyis összetett immunválaszt vált ki, és emiatt lehet hatékonyabb is a vírus mutációi ellen.

Mandátuma visszaadására szólították fel

Ágoston Andrea viszonya azután romlott meg a Párbeszéddel, miután kiderült: ő támogatta Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester kinevezését. A párt ezután felszólította egyéni képviselői mandátumának visszaadására is; de ezt nem történt meg; noha Nyőgéri támogatása után negszűntették a párttagságát is.

A Párbeszéd akkor közölte azt is, hogy – a többi koalíciós párttal együtt – a Baranya megyei alapszervezetük nem támogatja újabb alpolgármesteri poszt létrehozását és felkérték Péterffy Arttilát, hogy a rendkívüli állapot megszűnését követő első közgyűlésen bocsássa szavazásra a harmadik alpolgármesteri státusz létrehozását.

FELHÍVÁS

Olvasóinknak azt tanácsoljuk, ha hiteles információkat szeretnének tudni a vakcinákról, akkor tájékozódjanak a Virológia Pécs és Kemenesi Gábor, virológus oldalán; valamint a hivatalos felületeken. A politikusok nem virológusok!

(Borítóképünk forrása: Facebook)