Címlap Balhé Elszabadultak...

Elszabadultak az indulatok Pécsen – Kit nemzetárulózott le a pécsi polgármesterjelölt?

Videó
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szisztematikusan és a szövegkörnyezetéből kiragadva, propagandisztikus eszközökkel dagasztja a városvezetés Csizmadia Péter keddi mondatait, most már a közéletből való távozását követelve. A "pécsi polgári szövetség" polgármesterjelöltje ugyanis egy kérdésre válaszolva azt mondta, „nemzetárulókkal nemzeti ünnepen mi nem ünnepelünk együtt”. De kire és mire gondolt? Mit értett ezalatt? Rákérdeztünk!

Auth István, a DK képviselője arra volt kíváncsi, a jobboldal miért március 14-én ünnepelte az 1848-as szabadságharcot, és miért maradtak távol a hivatalos, önkormányzati ünnepségtől.

Csizmadia minderre így felelt, a szöveget változtatás nélkül mutatjuk itt a videóban:


A videóból – vagyis Csizmadia teljes szövegéből – egyértelmű, hogy Csizmadia Péter a DK-ra utalt, és a „gyurcsányi gyámság alatt álló” városvezetőkre, nem pedig azokat a civileket, vendégeket, celebritásokat nemzetárulózta le, akik résztvettek az önkormányzati megemlékezésen.

Ehhez képest a közpénzből működő önkormányzati kiadvány főszerkesztője „megbocsáthatatlannak tartja”, ahogy Csizmadia politizál; a városi ünnepségen résztvevő, közismert pécsieket kérdezgetnek arról, hogy mi a véleményük a „nemzetárulózásról”; a baloldali városvezető frakciószövetség pedig közleményben követeli Csizmadia lemondását és a közéletből való távozását.

Egyelőre azonban senki nem kérdezte meg az érintett politikust arról, amit mondott. A Pécs Aktuál megtette.

Csizmadia lapunknak azt mondta,

a baloldali városvezetés érzi, hogy bajban vannak, nyáron leváltják őket a pécsiek. Ezért most mindent megpróbálnak, hogy besározzák és befeketítsék, karaktergyilkosságot is elkövetnek vele szemben, és ennek érdekében kiforgatják a szavait is.

– Elkeseredett vergődésnek tartom ezt, és méltatlannak Pécshez. Azt pedig vállalom, hogy szerintem

Gyurcsány Ferenc nemzetáruló, és aki Gyurcsány zsoldjában áll, mint Péterffy Attila és csapata, aki átengedné a várost Gyurcsány Ferencnek, hiszen a DK többségben lenne a baloldali képviselők között, azokkal nem fogok együtt ünnepelni.

Azért nemzetáruló, mert Gyurcsányék ártatlan emberekre lövettek, ártatlan ünneplőlet verettek meg azonosítószám nélküli, maszkos rendőrökkel 2006-ban, és ártatlan embereket vertek bilincsbe csak azért, mert magyar zászlókkal a kezükben mentek az utcán. Gyurcsány Ferenc elárulta a magyarokat, a nemzetét, és ma is ezt teszik Brüsszelben az emberei, Magyarország ellen dolgoznak. Most pedig

arra készülnek Gyurcsányék, hogy Pécset is átvegyék, és a DK irányítsa a várost. Ilyen emberekkel ezután sem fogok együtt ünnepelni, mert utána nem tudnék tükörbe nézni

– mondta Csizmadia Péter.