Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már január közepén is Pécsre figyelt két napon át a nemzetközi kosárlabda-társadalom, júliusban pedig ismét a baranyai megyeszékhelyen randevúzik a sportág elitje. A II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián többek között olyan előadókkal futhatunk majd össze a Rátgéber Akadémia falai között, mint a 2020-ban az NBA-ben az Év edzőjének választott Nick Nurse, vagy a Stephen Curryt felfedező Robert McKillop!

Hatalmas hazai és nemzetközi sikert aratott az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia, amelyre január közepén került sor Pécsett. Az esemény megálmodója, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ igazgatója, Rátgéber László már akkor bejelentette, hogy még idén megrendezik a másodikat: július 23–24-én gyakorlatilag a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciával kezdődik az új szezon Pécsett.

A résztvevők olyan előadókat is hallgathatnak, akik nagyon ritkán járnak Európában, hát még Magyarországon! Óriási megtiszteltetés a teljes magyar kosárlabda-társadalom számára, hogy elfogadta a meghívást és személyesen vesz részt a konferencián a 2020-ban az NBA-ben az Év edzőjének (Coach of the Year) választott, 2019-ben a Toronto Raptors csapatával bajnoki címet nyert Nicholas David Nurse, aki egyben a kanadai férfi válogatott szövetségi kapitánya. Nurse jelenleg is kiválóan teljesít a Raptorsszal, legutóbbi tíz bajnokijukból nyolcat megnyertek, s a Keleti főcsoport ötödik helyén állnak.

S hogy mekkora durranás Nurse érkezése? Nos, aktív NBA-edző még sohasem járt hazánkban!

De nem csak egy nagyhal került Rátgéber szákjába! Szintén személyesen lesz jelen Robert „Bob” McKillop, a kosárlabda reformere, forradalmára, aki Stephen Curry felfedezője! A kétszeres MVP-t, a Golden State Warriorsszal háromszoros bajnok Curryt sokan a legjobb tempódobónak tartják az NBA történetében, nem mellesleg az ő nevéhez fűződik a legtöbb tripla a bajnokságban.

Könnyen lehet, hogy lesznek még óriási meglepetések, elképzelhető, hogy a labdarúgás világából is érkezik olyan világsztár, akitől mindenkinek leesne az álla!

A II. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára július 23–24-én kerül sor Pécsett, a Rátgéber Kosárlabda Akadémián (Megyeri út 74/1, 7632). A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak!