Címlap Hírek Féláron lesz ...

Féláron lesz Pécsett a diákbérlet áprilisban – az ellenzék javasolta, az önkormányzat bejelentette

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Reggel írta meg a Pécs Aktuál, hogy az ellenzék azt javasolta a városvezetésnek, „félhavi bérletet a félhavi iskolához!” jelszóval: ebben a hónapban kivételesen érvényesítsnek egy 50%-os kedvezményt az iskolák nyitása miatt.

Az önkormányzat most azt közölte, hogy 2021. április 16. napjától a 2021 április havi tanulóbérletek 2.000,- Ft kedvezménnyel, 3900,- forint helyett 1900,- forintért válthatók meg a Tüke Busz Zrt. alábbi három bérletpénztárában:

  • Millennium Üzletház
  • Távolsági autóbusz-állomás
  • Csontváry utca 10.

Fontos, hogy a fenti konstrukció a Tüke kártya kedvezménnyel értékesített tanulóbérletekre nem vonatkozik, kizárólag a normál árú tanulóbérleteket érinti, és technikai okokból csak a fenti bérletpénztárakban váltható – jegyezték meg.

Az így váltott tanulóbérletek, a havi bérletekre vonatkozó szabályoknak megfelelően, 2021. május 5. napjáig érvényesek.

Az önkormányzat azt állította egyébként, hogy már másfél hete dolgoztak ezen, de ennek ellentmondani látszik néhány apróság:

  • ezt eddig nem közölték, ennek tervét se
  • a közleményük csak azután született meg, hogy az ellenzék nyilvánosan jelezte a javaslatát
  • másfél hét alatt talán lehetett volna idő azoknak a „technikai okoknak” a megszűntetésésre, amelyek miatt csak három bérletpénztárban lehet kedvezményesen megvásárolni a félárú diákbérletet.

Erről a „hetekkel ezelőtt” fordulatról már tavaly is írtunk. Már akkor megfigyeltük ugyanis, hogy az összes kritikára és/vagy segítség felajánlásra, kérésre, amelyet Péterffy Attila, vagy a városvezetés kapott, szinte minden válaszában szerepel egy állandó mondat, amely így kezdődik: “Már hetekkel ezelőtt…” felkértem, elindítottuk, megrendeltük, stb. Vagyis ezzel azt sugallja a polgármester, hogy idejét múltak a kritikák, vagy az esetleges felajánlások, javaslatok, kérések. Ám mindig csak később, az események után reagál így a polgármester, sosem azok előtt.