BRÉKING: 3,5 millió beoltottnál nyitnak a teraszok!

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután a kormányülés végeztével fontos bejelentéseket tett a Facebook-oldalán megjelent videóban.

A jövő héten újraindulhat az élet

Mint fogalmazott, elértük a hárommillió beoltottat, amiért mindenkinek köszönetet mondott, hozzátéve, hogy “jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással”.

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió emberben határozta meg, s ha ezt elérjük – reményeim szerint ez a következő héten szerdán vagy csütörtökön meglehet -, akkor kinyithatnak a teraszok. Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját. S hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltöröljük”

– fogalmazott.

Nyitnak az óvodák és az alsó tagozatos osztályok

A kormány döntött az iskolák újranyitásáról is. – Csak óvatosan és fokozatosan haladhatunk, ezért türelmet és megértést kérek a szülőktől – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy április 19-én kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait. A felső tagozatosoknál marad az otthoni, digitális alapú oktatás. Számukra az iskola a középiskolásokkal egy időben, május 10-én nyílik meg.

Erősödnek az vakcinák elleni támadások

A kormány megállapította, hogy mind itthon, mind a nemzetközi térben felerősödtek a vakcinák elleni támadások, ennek célja az emberek elbizonytalanítása. Mindenkit arra kért a kormányfő, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Mindenki fogadja el a felkínált vakcinákat, és oltassa be magát. 

Íme a bejelentés:

Előző sztori

ZÁRVA marad Pécsett az egyik iskola, mert aggódnak a szülők

Következő sztori

Féláron lesz Pécsett a diákbérlet áprilisban – az ellenzék javasolta, az önkormányzat bejelentette

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1