Címlap Hírek Felrobbant eg...

Felrobbant egy repülőgép Görögországban, 12 tonna veszélyes anyagot szállított

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kigyulladt, majd lezuhant egy ukrán felségjelzésű Antonov 12-es teherszállító repülőgép szombaton késő este az észak-görögországi Kavala város közelében – írja a Híradó.hu. A fedélzeten tartózkodó nyolc ember életét vesztette. A görög hatóságok lezárták a baleset környékét, mert a repülőgép veszélyes anyagot szállított és robbanások is történtek.

A szovjet gyártmányú Antonov 12-es típusú repülőgép, amelyet egy ukrajnai székhelyű cég üzemeltetett,

Szerbiából Jordániába tartott.

A görög ERT közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a repülőgép 12 tonnányi rakományt, többnyire robbanószereket szállított.

A repülőgép tegnap este 8 óra 40 perc körül szállt fel Nišből,

és 11,5 tonnányi hadianyagot szállított a Bangladesbe, a fegyverkereskedelmi egyezmény keretében. A vevő a bangladesi védelmi minisztérium, amely végfelhasználóként minden szükséges engedéllyel rendelkezik” – mondta Nebojša Stefanović. A szerb védelmi miniszter leszögezte:

tévesek azok a feltételezések, melyek szerint az ukrán felségjelzésű Antonov 12-es repülőgépen szállított fegyverek végső célja Ukrajna lett volna.

A görög légiforgalmi irányítás szerint a pilóta motorhibáról számolt be,

és jelezte, hogy kényszerleszállást hajt végre, ám a gép 40 kilométerre a kavalai repülőtértől csapódott be.

(Kiemelt képünk illusztráció!)