Címlap Hírek Mintha beszak...

Mintha beszakadni készülne az úttest Pécsett! Ismét szlalompálya lesz a Mártírokból?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sok autósnak okozott bosszúságot tavaly az, hogy Pécsett, a Mártírok útján megsüllyedt középen az útburkolat, és méretes kátyúk alakultak ki. Bár a hibákat kijavították, úgy tűnik, kezdődik elölről az egész.

Nem kellemes belemenni ebbe a kátyúba

A keréknyomokból ítélve néhány autós már rajtavesztett a Mártírok útján egyre mélyülő kátyún. Ahogy tavaly, úgy most is pont az úttest közepén alakult ki egy tekintélyes horpadás, ami, mint képeinken is látszik, eléri a 8-10 centis mélységet.

A szürke aszfalton természetesen semmi sem látszik messziről, csak akkor döbben rá az ember, hogy baj van, ha már belement. Mondanunk sem kell, mindez roppant balesetveszélyes. Ha egy robogós teper bele ötvennel, könnyen otthagyhatja a fogát, egy autós pedig örülhet, ha megússza némi bosszankodással.

– Ha egy ilyen kátyúba belemegy egy autós, aki csak a megengedett sebességgel halad, akkor is elég jelentős kárt okozhat magának – mondta lapunknak egy autószerelő. – Először is kiszakadhat a gumi, emellett megütheti az alufelnit, de kaphat a futómű, sőt, a spojler is eltörhet. Alsó hangon néhány százezres, de autótípustól függően akár milliós kárt is okozhat egy ilyen baleset.

Sokszor mondják ilyenkor, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett az autós. Pedig pont fordítva van: jelen állapotában az út nem alkalmas a közúti közlekedésre!

A kialakult problémával kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Biokomnak. Érdeklődtünk afelől, mi az oka annak, hogy egy évvel a javítási munkálatok után ismét előjött ugyanaz a probléma, miként azt is megkérdeztük, a most várható munkát garanciálisan vállalja-e a kivitelező. Amint kérdéseinkre választ kapunk, frissítjük cikkünket!

Alaposan megsüllyedt az útburkolat