Címlap Hírek Forbes: alig ...

Forbes: alig nőtt Mészáros Lőrinc és családja vagyona

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csökkent, de nagyságrendekkel nem is tudott nőni Mészáros Lőrinc vagyona a Forbes legújabb, az 50 leggazdagabb magyarról szóló 2021-es összesítése alapján. Abban azonban nincs változás, hogy a felcsúti milliárdos az ország legvagyonosabb embere, érdekeltségei révén a lap 488,1 milliárdra becsüli az egy évvel korábbi 479,4 milliárd után. 2020-ban még a koronavírus-járvány idején is 70 milliárdos volt a növekmény. Vagy picit másképp: másodpercenként „csak” 275,87 forinttal nőtt vagyona, míg 2020-ban még 5886 forint volt a gazdagodás másodpercenkénti mértéke – számol be a hvg a Forbes listája alapján.

(Fotó forrása: Forbes)

A második a Forbes listján ismét a vagyonát az OTP Bankkal megalapozó, mára ugyanakkor kiterjedt agrár-élelmiszeripari integráció tulajdonosaként is ismert Csányi Sándor. Mészárossal ellentétben ő jelentősen növelni tudta vagyonát (393,4 milliárdról 467,9 milliárdra), amiben elsősorban az játszott szerepet, hogy a régiós multicéggé kinőtt OTP a hazai hitelmoratórium ellenére növelte értékét a tőzsdén – írja a hvg.

A top 10 további szereplői többnyire helyet cseréltek, de a személyekben nincs változás. Az elmúlt hetekben sajátos politikai nyilatkozataival a hírekben szereplő Gattyán György 253,8 milliárd forintosra becsült vagyona az aktuális lista 6. helyére volt elegendő, akárcsak egy évvel ezelőtt. 

A Forbes teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

(via hvg.hu / Forbes / Borítókép forrása: Forbes)