Címlap Hírek Gyász: Elhuny...

Gyász: Elhunyt Bernáth Miklós, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bernáth Miklós hétfőn hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese 1968. október. 22-én született, általános és középiskolai tanulmányait követően a JPTE tanárképzőn végzett matematika-technika szakon.

Középiskolai tanárként oktatott a Leőwey Klára Gimnáziumban, emellett a PTE TTK Alkalmazott Matematika és Informatika Tanszékén volt egyetemi tanársegéd.

Később a Comenius Szakközépiskola igazgatóhelyetteseként is dolgozott.

2003-ban indította el könyvkiadással foglalkozó vállalkozását, majd 2019-ben lett a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese. Nem volt idegen számára ez a közeg sem, hiszen a sport egész életében végig kísérte, és a kosárlabdázás volt a nagy szerelme. Fiatalon a Pécsi Postás SE-ben játszott, majd felnőttként előbb a POEÜ megyei csapatát, majd később a Pécsi Szalonkosárlabda SE-t erősítette. Az utóbbi egyesületben az elnöki teendőket is ő látta el.

A pályán ugyanolyan volt, mint a munkában vagy a magánéletben: szorgalmas, igyekvő és végtelenül sportszerű. Felesége, szülei, gyermekei és unokái mellett barátai és kollégái lelkében is hatalmas űrt hagyott hirtelen távozása. Nyugodjék békében! – írta a PSN Zrt.