Címlap Hírek Gyász: tragik...

Gyász: tragikus hirtelenséggel elhunyt a vidramentő mentőtiszt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hirtelen rosszul lett és nem sokkal később meghalt az a mentőtiszt, aki szabadidejében vidrákat mentett és ezzel az egész országban ismertté vált. Töreki Tamás 22 év alatt számtalan életet mentett meg, emellett a világon egyedülálló vidraparkot hozott létre, ez volt élete nagy álma. Élettársa a Tényeknek azt mondta, a férfit megcsípte egy darázs, tíz perccel később azt mondta, meg fog halni, és összeesett. Már nem tudták a mentők sem újraéleszteni.

Szomorú hírről számolt be az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Mint írják, a kiváló nagyatádi mentőtiszt, akinek embersége valóban emberfeletti volt, tragikus hirtelenséggel otthonában elhunyt. Segítségére érkező bajtársai hiába küzdöttek hosszasan az életéért, már nem tudták megmenteni.

Az OMSZ az alábbi videóval búcsúzik kollégájától:

Mint fogalmaznak,

Töreki Tamás legendás segítő szándékának soha semmi nem szabhatott gátat, nem ismert lehetetlent ha segítségért fordultak hozzá. Beteghordóként kezdte, ápolói végzetséget ,majd mentőtiszti diplomát szerzett, hogy menthesse a rászorulókat.

Huszonkét év odaadó szolgálatában megszámlálhatatlan életet mentett meg, de nem csak emberekét.

Töreki Tamás álmodta meg és üzemeltette a világon egyedülálló Petesmalmi Vidraparkot, ahol az általa mentett vadállatoknak adott otthont.

A jólelkű szakember olyan betölthetetlen űrt hagy maga után, amit most még fel sem tudtak fogni a megrendült életmentők.

A TV2 Tények című műsorának nyilatkozó élettársa szerint egy darázscsípés okozta halálát: